Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв не зустрівся з Ющенком, бо не захотів розмовляти з Червоненком

Середа, 6 жовтня 2004, 18:48
Матеріалів і даних, які б свідчили про навмисне отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, у Генпрокуратури нема, заявив генпрокурор Геннадій Васильєв на прес-конференції в середу в Києві.

"Що стосується зацікавленої сторони (безпосередньо Ющенка ), то ці матеріали Генпрокуратурі надані не були", - сказав Васильєв.

Генпрокурор, який прибув у середу з Відня разом з міністром охорони здоров'я Андрієм Підаєвим, відзначив, що неодноразово намагався зустрітися з Ющенком, однак так і не зміг.

"Кілька разів я просив зустрітися з Ющенком. Мені повідомили про необхідність переговорити з народним депутатом Червоненком. Робити це через Червоненка я вважаю неприпустимим", - сказав він.

Свою позицію Ющенко пояснив недовірою до українського слідства.

Через цю причину і лікар Ющенка в клініці "Рудольфінерхаус" Микола Корпан був допитаний за посередництва адвоката. Як відомо, в останні дні відбувалися дивні події навколо квартири Корпана в Києві, коли правоохоронці опитували його сусідів.

Зараз австрійська Генпрокуратура одержала клопотання від української прокуратури і направила його в суд. Суд винесе рішення з приводу допиту лікарів у присутності співробітників прокуратури, сказав Васильєв.

Васильєв також повідомив, що кримінальна поліція Австрії не отримувала повідомлення "Рудольфінерхауз" про можливе отруєння Ющенка, як це мало бути відповідно до законодавства.

За словами Васильєва, на даний момент є тільки два висновки лікарів клініки - безпосередньо лікаря Миколи Корпана і за підписом трьох лікарів клініки, зроблені 16 вересня. На питання журналістів Васильєв підтвердив, що німецькі оригінали цих двох висновків співпадають. Це ж повідомив і Петро Порошенко

"У висновку Корпана значиться, що імовірно хвороба Ющенка була викликана важкою інфекцією й речовинами, що не входять до складу продуктів харчування", - сказав Васильєв.

На думку генпрокурора, цей документ і був основою для заяви, зробленої керівником виборчого штабу Ющенка Олександром Зінченком.

В другому документі, відзначив Васильєв, говориться про інфекцію, яка, можливо, була викликана хімічними субстанціями, що не входять у харчові продукти.

"Давайте призначимо лабораторний або експертний аналіз. Ми зацікавлені розібратися в цьому", - підкреслив Васильєв.

Він запитав, на основі чого Генеральна прокуратура повинна робити висновки, якщо крім висновку лікаря Корпана, більш ніякими медичними документами вона не володіє.

За його словами, складається враження, що самі ж винуватці "не хочуть розібратися у всім цім".

З приводу медичних документів, якими володіє Генпрокуратура, Васильєв сказав: "Ті документи, що є, я не вважаю за документи".

"Не довіряєте Генеральній прокуратурі України, надайте матеріали правоохоронним органам Австрії", - сказав генпрокурор.

Петро Порошенко у свою чергу повідомив, що лідер блоку висловив недовіру генеральному прокуророві в зв'язку з тим, що на одній з останніх прес-конференцій Васильєв оприлюднив дані з медичної картки Ющенка, чим порушив 7 статтю Кримінального кодексу.

Порошенко повідомив, що всі необхідні медичні документи будуть передані парламентській комісії.

У свою чергу Мінздоров відзначив, що вважає за можливе продовження роботи з оцінки стану здоров'я Ющенка тільки після офіційної передачі необхідної медичної документації безпосередньо від керівництва клініки "Рудольфінерхаус".

Міністр Підаєв підкреслив, що в розпорядження фахівців МОЗ не надходила будь-яка офіційна інформація про захворювання і лікування Ющенка.

"Українська Правда", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування