Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звіт комісії з Ющенка не перенесли

Четвер, 7 жовтня 2004, 16:14
Верховна Рада не перенесла заслуховування звіту слідчої комісії з розслідування обставин отруєння Ющенка

За перенеснення проголосувало лише 197 депутатів.

Раніше член комісії Олександр Волков повідомив в інтерв'ю журналістам, парламент у четвер проголосував за те, щоб заслухати інформацію слідчої комісії, однак додав, що "остаточної інформації в комісії нема".

Він не виключив, що слідча комісія з розслідування обставин отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка може запропонувати парламенту перенести заслуховування свого звіту або заслухати проміжну інформацію про роботу комісії.

"На даний момент комісія не володіє тими документами, які можуть підтвердити чи спростувати будь-яку версію", - сказав він.

Депутат нагадав, що в четвер вранці у комісію надійшли ксерокопії документів австрійської клініки "Рудольфінерхаус", де проходив лікування Ющенко.

За його словами, члени комісії в четвер проголосували за те, щоб її голова Володимир Сівкович виступив у парламенті, як цього вимагає постанова про створення слідчої комісії.

Як відзначив Волков, Сівкович має виступити з інформацією про роботу слідчої комісії. "Робити висновки - це не в компетенції комісії.

Для цього є Генеральна прокуратура, Служба безпеки України, Міністерство охорони здоров'я. Ми можемо робити тільки якісь припущення", - сказав він.

За його словами, під час засідання лідерів фракцій і груп у голови Верховної Ради Володимира Литвина представники фракції "Наша Україна" представили лист Ющенка, в якому він підкреслює, що довіряє членам комісії і готовий надати для вивчення результати аналізів, зроблених як в Австрії, так і в Україні.

У цьому документі відзначається, що дані аналізів є конфіденційною інформацією, і тому Ющенко просить не розголошувати їх ні в сесійному залі, ні через ЗМІ.

За словами Волкова, у четвер перед вечірнім пленарним засіданням парламенту слідча комісія проведе ще одне засідання, де ухвалить рішення, з якою пропозицією звернутися до залу - перенести заслуховування звіту чи представити проміжну інформацію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування