Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН ПЕРЕД КАМЕРАМИ ПОСАДИВ ПОРУЧ ЯНУКОВИЧА

Субота, 9 жовтня 2004, 17:48
Президент Леонід Кучма називає аксіомою намір України, Росії, Білорусії і Казахстану створювати Єдиний економічний простір чотирьох країн.

Про це він заявив у суботу в Москві в ході зустрічі з Володимиром Путіним, у якій взяли участь прем'єри Віктор Янукович і Михайло Фрадков.

Кучма повідомив главам урядів, які приєдналися до президентів, про те, що вони з Путіним продовжили розмову, почату в Астане на самміті ЄЕП.

"Яким шляхом ми підемо, про ЄЕП. Це (ЄЕП) - аксіома, яка не вимагає доказів", - підкреслив Кучма.

Він також відзначив важливість інноваційного шляху розвитку в країнах ЄЕП. "Ми домовилися, якщо ми хочемо посісти гідне місце під сонцем, ми повинні піти інноваційним шляхом розвитку", - підкреслив він.

При цьому президент України відзначив, що на цьому шляху потрібно "не запозичати, а самотужки розвивати співробітництво".

"Найпростіший аналіз показує, що Україна і Росія купують на заході застарілу техніку", - сказав Кучма.

Він підкреслив, що у своєму співробітництві країни ЄЕП повинні визначити пріоритетні проекти, які дадуть швидкий результат.

"Ми повинні визначити пріоритети з погляду головних проектів, у яких можемо швидко отримати віддачу. Нам треба зробити прорив", - сказав президент.

Кучма відзначив, що це можливо шляхом зосередження на таких проектах. На думку Кучми, уряди двох країн зможуть вирішити це питання.

Український президент також підкреслив необхідність прискорити реалізацію домовленостей про спрощення порядку перетинання україно-російського кордону.

"Якщо спростити процедуру, то процес піде швидше", - сказав він.

Кучма також додав, що існуючий порядок перетинання кордону призводить до багатьох зловживань, зокрема, щодо зміни ціни товарів при перетинанні кордону як в один, так і в інший бік.

"Повинна бути одна накладна", - сказав президент, підкресливши: "Один документ на нашій території".

У свою чергу, Янукович, відповідаючи на питання російського президента, відзначив, що ріст товарообігу між двома країнами склав 37% з початку року.

"Росія займає "левову" частку (у загальній структурі товарообігу України)", - сказав він.

При цьому Кучма додав, що при спрощенні порядку перетину кордону обсяг товарообігу може зрости.

Приєднавшись до президентів, кожен із прем'єрів сів поруч із главою іншої держави: поруч з Кучмою, який сидить через стіл від Путіна - Фрадков, поруч з російським президентом - Янукович.

"Від зміни доданків сума не змінюється", - пожартував у зв'язку з цим Кучма.

"Сподіваюся", - зазначив Путін.

У свою чергу, коли Путін учергове подякував українським гостям, що вони оперативно відгукнулися на запрошення приїхати до Москви, Кучма зазначив, що він і Янукович "легкі на підйом".

На це президент РФ пообіцяв також швидко відгукнутися, якщо подібне запрошення піде з українського боку.

Поговоривши в кабінеті президента РФ, Путін, Кучма, Фрадков і Янукович разом зробили коротку прогулянку навколо резиденції глави російської держави.

Після цього президент України, звертаючись до журналістів, жартівливо запропонував їм теж прогулятися й оцінити красу лісу, який оточує резиденцію.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...