Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перемагає, закріпившись в районі 50%

Понеділок, 1 листопада 2004, 04:48
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко називає нові результати паралельного підрахунку голосів його штабу: їхній кандидат набрав 49,9% голосів, Янукович - 30,66%.

Про цьому Зінченко заявив у прес-центрі вранці понеділка.

За його словами станом на 3.50, штабом оброблено 55,6% виборчих дільниць.

"Ми чітко засвідчили тенденцію, що не зникає з моменту, коли ми оголосили результати по голосуванню на 33% виборчих дільницях. Більше результати не коливаються, і різниця в 20% голосів на користь Ющенка не міняється", сказав Зінченко.

Він підкреслив, що штаб упевнений у перемозі Ющенка, який "продовжує чітко крокувати до своєї перемоги".

У той же час, на думку Зінченка, а також усього штабу, "ЦВК взяв курс на маніпулятивне поводження щодо результатів виборів", про що свідчать результати, оприлюднені Центвиборчкомом.

На думку Зінченка, те, що ЦВК зараз говорить про перемогу Януковича, "робиться для того, щоб протримати в цю ніч українське суспільство в напрузі", сказав Зінченко.

Він також повідомив, що дотепер у ЦВК не надійшли результати голосування по Луганській області, які, швидше за все, не з'являться раніше 6.00.

На думку Зінченка, це буде зроблено для того, щоб остаточно вплинути на результати голосування.

У той же час Зінченко закликав владу "не грати з вогнем". "Мукачівський варіант не пройде. Демократія в Україні споруджена руками українців, і нікому не вдасться її зруйнувати", - заявив він, додавши: "Перший тур ми виграли".

Він підкреслив, що результати паралельного підрахунку голосів "коливалися навколо цифри 50%."

"А от на що насмілиться влада - це буде окреме питання. Хоча влада повинна зрозуміти: яку би ціну вона не назвала, це буде зіставлено із протоколами з мокрими печатками буквально через вісім-десять годин", - сказав Зінченко.

Тим часом довірена особа Ющенка Микола Катеринчук заявляє, що якщо протягом найближчих двох годин ситуація з підрахунком голосів не зміниться на користь Ющенка, у виборчого штабу кандидата будуть підстави говорить про фальсифікацію виборів.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у понеділок.

Катеринчук пояснив різницю між даними паралельного підрахунку, який здійснюється штабом Ющенка й даними Центвиборчкому тим, що поки надходять дані переважно з тих округів, у яких більше рівень підтримки Віктора Януковича.

"Час наших виборців ще не прийшов", - відзначив Катеринчук.

Згідно з офіційними даними ЦВК за станом на 5.30, у Донецькій області оброблені дані 74,18% протоколів, у Криму - 65,19%, Дніпропетровській - 63,07%. У той же час із регіонів, де висока підтримка Ющенка, у ЦВК надійшла інформація про обробку у Львівській області 48,76% протоколів, в Івано-Франківській - 51,7%, Києві- 32,49%.

За даними ЦВК з 50,27% дільниць, лідирує Янукович із 45,48%, за Ющенка проголосували 34,25%, за Мороза - 5,47%, за Симоненка - 5,11%.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування