Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі від СНД порушень на виборах не помітили

Понеділок, 1 листопада 2004, 10:21
Спостерігачі від СНД на виборах президента України не зафіксували жодних серйозних порушень, які могли б вплинути на результат голосування.

Про це заявив у понеділок телефоном з Києва глава групи спостерігачів СНД, голова комітету Ради Федерації у справах СНД Вадим Густов.

"Ми розбилися на групи й працювали на дільницях у Києві й прилеглій області. Жодних перешкод нам ніхто не чинив, навпаки, для нас були створені всі необхідні умови для спостереження за ходом голосування", - сказав Густов.

Він назвав виборчу ситуацію в Україні безпрецедентної і за кількістю міжнародних спостерігачів - більше 4 тис. чоловік, і за кількістю кандидатів -24 особи.

"Це дуже велика кількість кандидатів. Це приводило до плутанини. Велика кількість спостерігачів від цих кандидатів вносили деяку нервозність на виборчі дільниці", - відзначив Густов.

Він також підкреслив, що "боротьба між основними кандидатами, Віктором Януковичем і Віктором Ющенком, була більш ніж гострою, і це відчувалося практично на всіх виборчих дільницях, де ми побували".

За прогнозом Густова, розрив у голосах між цими двома кандидатами буде зведений до мінімуму, і другого туру уникнути не вдасться.

"До другого туру Янукович й Ющенко будуть вести боротьбу за те, щоб перетягнути на свою сторону Олександра Мороза й Петра Симоненка, які також брали участь у президентських виборах і займають, відповідно, третє й четверте місця. Їхня підтримка може в остаточному підсумку виявитися вирішальною в другому турі голосування ", - сказав Густов.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ТЕМНИК МЕДВЕДЧУКА НА ВИБОРИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...