Ющенку буде недостатньо домовитися з Симоненком на дачі. Треба ще використати інтернет

Понеділок, 1 листопада 2004, 14:43
Команда Ющенка уже співпрацює з командою Олександра Мороза і хоче налагодити відносини перед другим туром з прихильниками Петра Симоненка.

Як заявив керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко, у відносинах з соціалістами уже є "підґрунтя для співпраці".

"З соціалістами у нас була досить серйозна грунтовна робота у багатьох областях", - сказав Зінченко.

"Щодо КПУ – є підстави говорити про інструменти цієї співпраці, і протягом однієї-двох діб знайдемо інструменти цієї співпраці", - додав він.

Водночас, на думку Зінченка, "для домовленості з лівими недостатньо провести затишну бесіду на дачі з їхніми лідерами".

Як відомо, у понеділок представник Олександра Мороза Станіслав Ніколаєнко та лідер КПУ Петро Симоненко оголосили готовність до переговорів із учасниками другого туру.

За словами Зінченка, перший тур виборів показав, що саме Ющенко, а не Янукович є "загальнонаціональним лідером".

"Він виграв у 16 областях. І якщо брати в решті дев’яти областях, він набрав 20-38%. На відміну від Януковича, який вустами своїх речників декларував, що він є національним лідером", - сказав Зінченко.

Зінченко повідомив, що у вівторок в парламенті виступить голова ЦВК Сергій Ківалов. "І питання номер один до нього в мене вже готове – 30% громадян стикнулися з проблемами у виборчих списках, коли через включення туди направильних прізвищ вони не могли проголосувати. То це чия турбота? Штабу Ющенка, Януковича? Чи ЦВК? Це їх безпосередня відповідальність!".

Зінченко вважає, що проведенням паралельного підрахунку голосів штаб Ющенка довів, що "ми можемо захистити свої результати". "Далі жити в умовах Мукачева Україна не буде!", - додав він.

За словами керівника кампанії, у найближчі дні Ющенко зробить "політичне звернення до нації".

Крім того, сказав Зінченко, "ми проаналізуємо позитив і негатив кампанії, ми оголошуємо мобілізаційний етап для наших співвітчизників".

Зінченко звернувся до прихильників Ющенка "зберігати абсолютний спокій і єдність". "Ми повинні, як кулак, вийти на ці 21 день кампанії до другого туру".

Водночас він вибачився за пафос і сказав: "Шановні співвітчизники, батьківщина у небезпеці".

Підбиваючи під час прес-конференції підсумки першого туру виборів, Зінченко "вклонився мужності Ющенка". "Ні з ким влада не поводилася так жорстко, як на цих виборах з Ющенком".

Також Зінченко сказав, що на цих виборах "Інтернет вперше результативно впливав на голосування". "В 2002 інтернет був лише натяком, а в 2004 став серйозно впливати на думки населення. Якщо розгортаються такі дискусії у чатах, на форумах, значить, ми виходимо в іншу якість життя".

"Українська правда"

Читайте також:

Мороз веде переговори з Ющенком і Януковичем

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...