Гавриш і Тігіпко хочуть встигнути з політреформою до другого туру

Вівторок, 2 листопада 2004, 12:40
Нардеп Степан Гавриш вважає за можливе здійснити політреформу між 1 та 2 туром виборів президента України.

"Якщо буде діалог, то ми проведемо політреформу", - заявив Гавриш журналістам у вівторок.

Він також зазначив, що зранку вже зустрічався з приводу цього питання з лідером Соцпартії Олександром Морозом.

Крім того, в середу він планує провести переговори з представниками Компартії та лідерами "Нашої України" і інших партій, що входять до Коаліції "Сила народу".

Гавриш також повідомив, що на переговорах з соціалістами та комуністами планується узгодити ряд незначних питань, зокрема щодо дати введення в дію закону №4180, а також щодо дії імперативного мандату.

При цьому Гавриш висловив переконання, що компроміс можна знайти.

В той же час керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко також вважає за необхідне продовжити проведення політичної реформи між першим і другим туром президентських виборів, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми сьогодні повинні ініціювати переговори, щоб знайти рішення й проголосувати, можливо, між першим і другим туром", - сказав він у понеділок.

Тігіпко також зазначив про активне залучення до цього процесу депутатів і про початок переговорів із соціалістами й комуністами.

Відповідаючи на питання журналістів, він додав: "Нам треба ініціювати це рішення до другого туру. Треба спробувати проголосувати".

Тігіпко також звернув увагу депутатів-прихильників Віктора Ющенка на те, що підсумки голосування в першому турі "повинні і їх підштовхнути до цього"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування