Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ПОРА" закликає до страйків, бо Янукович не йде у відпустку

Вівторок, 2 листопада 2004, 13:59
Громадянська кампанія "Пора" закликає до розгортання "страйкової активності" по Україні.

Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою "Пори".

"Пора" вважає попередні результати виборів президента України 2004 р. такими, що не відповідають дійсному волевиявленню громадян та вважає, що зараз відбувається їх тотальна фальсифікація у низці областей України", - йдеться у заяві.

В документі також зазначено, що "незважаючи на очевидну перспективу другого туру виборів, "Пора" не має наміру відкладати боротьбу за правду і справедливість".

"У зв’язку з цим ми оголошуємо про початок активних ненасильницьких дій у формі масових мітингів, пікетів, страйків по всій території України. Метою таких дій є відновлення законності, громадянських прав і справедливості в Україні", - йдеться у заяві.

Серед вимог громадянської кампанії "Пора" є негайна відпустка прем’єра Януковича для забезпечення рівних умов для кандидатів у другому турі.

Також "Пора" вимагає від Верховної Ради термінового внесення змін до закону України про вибори президента України щодо голосування за відкріпними талонами та уточнення списків виборців.

Активісти "Пори" вимагають від президента Кучми відсторонити від виконання службових обов’язків посадових осіб, що сприяли фальсифікації виборів у першому турі, зокрема, міністра внутрішніх справ Білоконя, голову ОДА Закарпатської області Різака, голову ОДА Харківської області Кушнарьова, голову ОДА Сумської області Щербаня, голову ОДА Кіровоградської області Компанійця.

Також серед вимог є негайне оприлюдненя Центральною виборчою комісією остаточних результатів виборів президента та поновлення усіх студентів, виключених із навчальних закладів за участь у громадських рухах.

"Пора" готова до співпраці з іншими рухами, йдеться у заяві.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...