Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти обіцяють вуличні акції, бо "пахан – не президент"

Вівторок, 2 листопада 2004, 15:59
Студенти-активісти громадських організацій вимагають під Верховною Радою припинити фальсифікацію виборів.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", під стінами парламенту зібралося приблизно 5 тисяч осіб.

Серед них активісти "Пори", "Чистої України", "Студентської хвилі".

Учасники вимагають покарати тих, хто винен у фальсифікації виборів, негайно "оголосити справжні результати підрахунку голосів", а також відправити у відставку міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя й міністра освіти й науки Василя Кременя.

До студентів вийшла група депутатів "Сили народу" на чолі з Олександром Зінченком, який висловив підтримку учасникам акції.

Звертаючись до учасників акції, Зінченко сказав: "Ми бачимо, що ви не просто вірите в перемогу народного кандидата Ющенко - ви переконані, разом з вами переконана вся Україна".

Він підкреслив, що протягом 120 днів прихильників Ющенка намагалися переконати "брудні теле- і радіоканали" у тому, що прем'єр-міністр України Віктор Янукович переміг на виборах, однак сьогодні народ України показав, що його не можна обдурити.

Зінченко підкреслив, що у влади вичерпалися всі ресурси тиску на виборців.

У той же час, за його словами, сьогодні йде "тотальна фальсифікація" результатів виборів.

Він відзначив, що в понеділок о 13.30 ЦВК зупинив оголошення результатів голосування, оскільки "вони зрозуміли, що будь-яке повідомлення буде не на користь влади".

Учасники також оголосили про об'єднання зусиль "Пори", "Чистої України", "Студентської хвилі" у боротьбі проти фальсифікації виборів.

Також вони вимагають відставки ректорів, які під час кампанії тиснули на студентів щодо їх волевиявлення.

Як пояснив "Українській правді" один з координаторів акції депутат луцької облради Ігор Гузь, зараз по всій Україні буде проходити мобілізація молоді для захистів результатів 21 листопада.

"Якщо 31 жовтня ми нічого для цього не робили, ми бачимо що це було даремно. Ми будемо захищати результати виборів на вулицях, тому що по-іншому бути не може", - зазначив він.

Учасники акції тримали прапори з написом "Пора", логотипом "Так", плакати "Свободу не зупинити", "Ні, фальсифікації". "Час змін настав", "Україна – не зона, президент – не пахан", а також національний прапор.

Вони скандували: "Ющенко Так!", "Кучму геть!", "Януковича, геть!".

"Українська правда" Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування