ЦВК відкидає обвинувачення у фальсифікації виборів

Вівторок, 2 листопада 2004, 17:06
Більша кількість тих, хто проголосував, порівняно із кількістю виданих бюлетенів не є помилкою ЦВК.

Про це повідомила "Українській правді" прес-секретар ЦВК Зоя Казанжи у вівторок.

"Ситуація, коли цифра, що відповідає кількості виданих бюлетенів, виявляється меншою за кількість тих, хто проголосував, цілком припустима, оскільки дані, представлені на сайті ЦВК носять оперативний характер", - повідомила Казанжі.

Вона пояснила це особливістю збору оперативної інформації на рівні територіальних виборчих комісій.

За її словами, тервиборчком збирає інформацію шляхом телефонного опитування всіх виборчих дільниць. Оскільки таких дільниць велика кількість, а також через завантаженість телефонів дільничних виборчих комісій, опитування починається за 30-40 хвилин до 20.00 для того, щоб встигнути узагальнити дані й оперативно передати їх до ЦВК.

Тому дані в графі "Кількість отриманих бюлетенів" носять приблизний характер.

Так само ЦВК отримує інформацію щодо протоколів після того, як територіальна виборча комісія отримає дані від дільничних комісій.

У ЦВК дані про кількість тих, хто проголосував, оперативно вводяться в базу інформаційної системи "Вибори президента України". Так само як і дані про кількість бюлетенів.

Тільки після одержання й обробки протоколів від всіх ТВК, уточнюються й корегуються дані про кількість виданих бюлетенів, у тому числі й на сторінці "Хід голосування" на сайті ЦВК.

"Українська правда"

Читайте також:

ЩО НАРАХУВАЛИ В ЦВК? В ЦВК кажуть, що це "можливо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...