Янукович буде вдячний міліції за провокаторів від нього

Середа, 3 листопада 2004, 10:33
Віктор Янукович підтверджує випадки втручання керівників місцевої влади в передвиборчу боротьбу й заявляє, що направив правоохоронним органам звернення, у якому просить дати відповідну оцінку цим діям.

"На жаль, є випадки, і ми про них самі знаємо, коли керівник місцевої влади замість того, щоб займатися своїми безпосередніми обов'язками, займається політичними питаннями, порушує закон, втручається в роботу дільничних комісій. Я не говорю вже про агітацію", - сказав прем'єр у середу, відкриваючи розширене засідання уряду за участю глав обладміністрацій.

"Я звернувся і як глава Кабінету міністрів, і як кандидат у президенти, у правоохоронні органи. Я дуже прошу: зараз у нас є висновки спостерігачів від всіх кандидатів, і не треба дивитися, хто є хто, вас це не повинно цікавити", заявив Янукович.

"Якщо за Януковича хтось порушував закон - я буду тільки вдячний вам, тому що я знаю, що це були провокації. Я забороняв всім штабам порушувати закон. Якщо хтось це робив - це свідома була провокація. Хтось винен - жодних не треба робити винятків нікому", - підкреслив прем'єр.

Прем'єр доручив місцевим органам влади займатися своїми безпосередніми обов'язками, відзначивши, що це буде кращою агітацією. "Там, де найбільше недоліків, там люди голосують проти влади", - підкреслив він.

"Є можливість, як на лакмусовому папірці подивитися, хто є хто", - сказав прем'єр.

Янукович також доручив керівникам місцевих органів влади, Міністерству внутрішніх справ, Державній податковій адміністрації, Міністерству юстиції створити належні умови для проведення другого туру голосування.

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов повідомив журналістам, що в середу ЦВК повинна остаточно узгодити матеріали щодо проблем, які виникли під час голосування 31 жовтня, й направити їх у Кабінет міністрів.

За словами Толстоухова, є численні скарги виборців і міжнародних спостерігачів щодо ходу голосування 31 жовтня, й у зв'язку із цим необхідно прийняти заходи для недопущення порушень у другому турі виборів.

Він також повідомив, що буде проведена робота з уточнення списків виборців.

За словами Толстоухова, Мін'юст повинен до 8 листопада подати в Кабмін свої пропозиції про внесення змін у виборче законодавство.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...