Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб Ющенка вивчав патрони влади. Замість організації бійні під ЦВК

Середа, 3 листопада 2004, 13:37
Команда Ющенка вважає, що їм вдалося нав’язати владі свій сценарій поведінки на перший тур виборів.

"Наше завдання було змусити владу показати себе у всій красі. Вона це зробила, вона вистрілила. І тепер на другий тур у неї не залишилося патронів", - сказав нардеп Тарас Стецьків, який відповідає у штабі Ющенка за організацію вуличних акцій.

"Деякі ноу-хау влади ми не знали до першого туру, але 95% до того аналізували. І о 3-4 годині ночі з 31 жовтня на 1 листопада їх прорвало – у хід пішли всі технології", – додав він.

"У першому турі влада грала за нашим сценарієм", - додав Стецьків. "Її сценарієм була організація масової бійні під ЦВК в ніч з 31 жовтня на 1 листопада".

Інший учасник прес-конференції Володимир Філенко сказав, що штаб Ющенка зафіксував спроби спровокувати ситуацію під ЦВК.

"По місту поширювалися фальшиві листівки від імені Ющенка прийти під ЦВК. Ми навколо ЦВК розгорнули десятки постів, які загортали людей назад. Для цього були готові машини озвучки. На місці чергували я і Тарас Стецьків".

Філенко також розповів, що у огорожу ЦВК тієї ночі врізався мерседес – як раз у тому місці, де за кілька хвилин до інциденту було велике скупчення "молодиків".

Головною технологією фальсифікації у першому турі депутат назвав помилки у списках виборців.

Стецьків сказав, що протягом середи штаб розраховує отримати всі оригінали протоколів виборчих дільниць з "мокрими печатками", щоб завершити паралельний підрахунок голосів. Всі сфальсифіковані дані будуть оскаржені в суді.

Під час прес-конференції Стецьків продемонстрував чистий протокол дільничної комісії – на якому не було проставлено жодних результатів, але який був підписаний всіма її членами і на якому стояла печатка.

"Це дублікат, які використовували в Донецькій і Луганській областях", - пояснив Стецьків.

Під час прес-конференції Філенко також повідомив, що сервер Центрвиборчкому, через який здійснюється підрахунок голосів, знаходиться не в приміщення ЦВК, а в адміністрації президента.

Депутати також навели ще один приклад – на Сумщині поширювалися агітаційні листівки: "Якщо хочеш підтримати Януковича – став у бюлетені навпроти його прізвища плюс. Якщо не хочеш – став мінус".

Як відомо, у обох випадках цей бюлетень буде зарахований Януковичу.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування