Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз дав Ющенку часу до суботи

Середа, 3 листопада 2004, 14:57
Соціалістична партія має намір завершити переговори з кандидатом у президенти Віктором Ющенком до суботи.

У цей день пройде засідання політради, на якому буде ухвалене остаточне рішення про підтримку Ющенка, повідомив лідер СПУ Олександр Мороз в інтерв'ю журналістам у середу.

Він підтвердив, що на засіданні політвиконкому СПУ в середу ухвалено рішення про підтримку кандидатури Ющенка в другому турі виборів за умови, що він "візьме на себе зобов'язання виконати ключові положення програми Соцпартії".

За словами лідера соціалістів, у випадку досягнення домовленості цей документ буде оформлений двосторонньою угодою або між Соцпартією й блоком "Наша Україна", або безпосередньо між Морозом й Ющенком.

Крім того, відзначив він, рамки майбутньої угоди можуть бути "менш жорсткими, ніж у меморандумі", а також "може бути інша редакція". "Але обов'язкова умова - взяти участь у проведенні політреформи", - підкреслив Мороз.

Аргументуючи необхідність завершення переговорів до суботи, він нагадав, що саме в цей день відбудеться засідання політради СПУ, на якій вона "буде остаточно визначатися із цього приводу".

"Якщо підтримувати - то підтримувати активно, якщо наші умови неприйнятні - то потрібно про це відверто сказати суспільству", - заявив лідер СПУ.

Разом з тим Мороз висловив сподівання, що така домовленість буде досягнута, тому що позиції соціалістів й "Нашої України" "збігаються на 95"%.

Крім того, на його думку, якщо переговори не будуть завершені до цього часу, то надалі "вони втратять зміст", оскільки перестануть працювати штаби партії в регіонах.

Коментуючи минулий перший раунд переговорів з Ющенком, лідер СПУ повідомив, що на ньому "загалом обговорювалися питання, які пов'язані із другим туром, а їх приблизний зміст викладений у цьому документі (меморандумі )".

Відповідаючи на запитання агентства, чи продовжить Соцпартія підтримувати Ющенка в другому турі, якщо при голосуванні у вівторок, 9 листопада фракція "Наша Україна" підтримає законопроект про політреформу, але закон прийнятий не буде, Мороз сказав: "Якщо "Наша Україна" підтримає, ми будемо підтримувати "Нашу Україну".

Як повідомлялося, на засіданні політвиконкому СПУ в середу прийнято меморандум про політичну стратегію партії в другому турі президентських виборів.

Як відзначається в документі, Соцпартія "визначилася щодо неможливості підтримки кандидата від влади".

Крім того, СПУ заявляє, що може підтримати в другому турі президентських виборів кандидата в президенти Віктора Ющенка, але тільки в тому випадку, якщо він зобов'язується прийняти ключові положення програми кандидата від СПУ Олександра Мороза, зокрема, негайне проведення політреформи.

За попередніми даними, лідер Соцпартії посів третє місце на президентських виборах 31 жовтня після Віктора Януковича й Віктора Ющенка. Лідери президентської гонки розраховують на голоси соціалістів у другому турі.

Лідер Компартії Петро Симоненко раніше рекомендував соратникам голосувати проти обох кандидатів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування