Сівкович хоче знати, що сталося з обличчям Ющенка

Середа, 3 листопада 2004, 15:41
Голова комісії Верховної Ради з розслідування отруєння Ющенка Володимир Сівкович зазначив, що комісія вважає за необхідне дати відповідь на запитання, чому у Ющенка в результаті хвороби таке обличчя.

Про це повідомив журналістам голова комісії Володимир Сівкович, передають Українські новини.

За його словами, серед питань також такі: які спроби зробила комісія з виявлення отрути, і що вона виявила, яка політична ситуація у зв'язку з отруєнням Ющенка.

Сівкович сказав, що комісія поставила кілька запитань експертним медичним комісіям для того, щоб у них одержати відповідь на запитання, чому так сильно постраждало обличчя Ющенка у результаті хвороби.

Він зазначив, що підсумки експертної комісії і Генпрокуратури комісію Ради не задовольнили, оскільки вони не дають повного пояснення цьому. Сівкович сказав, що комісія сподівається одержати відповідь протягом 3-4 днів.

За його словами, комісія Ради має у своєму розпорядженні судово-медичну експертизу з Австрії з аналізу нігтів, волосся, крові і сечі, яка не виявила важких металів і різних хімічних речовин.

Сівкович наголосив, що комісія парламенту також має з Австрії висновок інституту фармакології щодо симптоматики захворювання Ющенка, який також не може вказати на його отруєння.

У розпорядженні комісії Ради також є клінічна документація щодо двох періодів перебування Ющенка в Австрії, відповідно до якої не було виявлено ані отрути, ані впливу бактеріологічної зброї під час обстеження.

За словами Сівковича, комісія планує затвердити остаточний звіт до 16 листопада. На засіданні в середу комісія вирішила, що на наступний вівторок, 9 листопада, підгрупи комісії подадуть свої попередні підсумки, на четвер 11 листопада буде підготовлений проект звіту, і на понеділок 15 листопада заплановане затвердження цього звіту.

Сівкович додав, що наступне засідання комісії відбудеться в четвер наступного тижня. І що остаточний звіт комісії буде більш політичним, ніж попередній.

Водночас Сівкович стверджує, що комісія не має наміру політизувати свою роботу. Зі слів голови комісії, рішення про те, чи буде остаточний звіт оприлюднений у Раді, буде приймати сам парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування