Щоб не було фальсифікації 2-го туру, 14 листопада треба дві години

Середа, 3 листопада 2004, 16:28
Комітет виборців України після першого туру ініціює всеукраїнську акцію по уточненню списків виборців "Знайди себе!".

КВУ пояснює свою таку ініціативу тим, що найбільшою проблемою, яка могла вплинути на результати виборів, стала низька якість списків виборців.

В рамках акції КВУ закликає виборців у вихідні 13-14 листопада кілька годин присвятити перевірці та уточненню списків виборців.

"КВУ закликає всіх, кому небайдужа доля демократичних виборів президента України перевірити правильність внесення себе, своїх близьких, сусідів та знайомих до списків виборців, а також переконатись в тому, що за їх адресою до списків не внесені так звані "мертві душі", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, присутність кожного виборця у списку повинна пройти громадський аудит, - наголошується у документі.

Як стверджує КВУ, це стосується також тих, хто був внесений до списків напередодні та під час першого туру, оскільки не виключена фальсифікація списків для повторного голосування.

КВУ також закликає виборців, що не мають реєстрації за місцем проживання, в терміновому порядку зареєструватися або довести місце постійного проживання у судовому порядку.

"Лише точні і повні списки виборців є запорукою достовірності волевиявлення громадян України", - зазначається у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування