Гавриш мріє про парнічок і "маленьку конячку". Шуфрич - про свою хату

Середа, 3 листопада 2004, 20:03
Депутати Гавриш і Шуфрич підтверджують інформацію про безкоштовну приватизацію ними земельних ділянок у Пущі Водиці, заповідній зоні під Києвом.

Як повідомив телеканал ICTV, 170 громадян безкоштовно приватизували по 20 соток кожний, а решту земельних ділянок вони орендують на 49 років.

За даними канала, найбільше землі отримав міністр транспорту Георгій Кірпа – 6,5 гектарів. Другий за розмірами орендар – депутат Степан Гавриш, постійний представник Януковича в ЦВК. У нього 6,2 гектара.

"Я хочу побудувати там будинок, я хочу там огородитися, пробачте мені, жити зі своїми дітьми, маленькою конячкою, мати парнічок і іноді забувати, що живу у баночці з кислотою", заявив Гавриш.

Три гектари отримав депутат Нестор Шуфрич, повідомляє канал і додає, що "раніше він відмовився від державної квартири".

"Я з Закарпаття. Традиція жити у власному будинку у нас стародавня. І я думаю, що зможу повторити щось із того, що мені так близько і дороге в Закарпатті", - повідомив Нестор Шуфрич.

У списку нових власників землі – переважно депутати парламентської більшості, є керівник Черкаської обладміністрації Вадим Льошенко. Але є й один представник фракції “Наша Україна”.

За повідомленням ICTV, Іван Плющ має у Пущі-Водиці ділянку у 77 соток. Він переконує, що державну дачу отримав майже 10 років тому, а тепер землю закріпили за ним. Проте коментувати це відмовився.

За інформацією фахівців з нерухомості, на ринку за гектар у Пущі-Водиці можуть запропонувати від 1,5 до майже 3 мільйонів гривень, але за кадастром земля дешевша у понад 100 разів - від 5 до 30 тисяч гривень за гектар.

Депутати, які не отримали землі у престижному місці, кажуть, що орендна плата за гектар сягатиме 140 гривень на рік. Ріелтори кажуть, що максимальна орендна плата – від 1 до 10% державної, а не ринкової оцінки землі.

Керівництво Києва не називає, скільки грошей отримає бюджет міста від нових домогосподарств.

"Але і в Кабінеті Міністрів працюють такі ж люди, як ми з вами. Тому рішення сесії прийнято. А вже умови, на яких бажаючі захочуть закріпити за собою землю – вони визначені в земельному кодексі", - заявив голова Київської міської ради Олександр Омельченко.

У листопаді крапку у передачі заповідної землі під забудову котеджів та гаражів має поставити Міністерство екології.

Фахівці кажуть, що останнім часом столичні зони відпочинку депутати Київради роздають під приватну забудову значно швидше, ніж 5 років тому.

Читайте також:

Перед виборами Омельченко роздає землю. Гавришу дали 6 гектарів, Шуфричу - 3

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...