Соціаліст Рудьковський: "Наша Україна" уже програла вибори

Четвер, 4 листопада 2004, 12:53
Фракція Соціалістичної партії України - не проти умов фракції "Наша Україна" щодо голосування за законопроектом про внесення змін у Конституцію, однак відзначає, що в сесійному залі не набереться 300 голосів, необхідних для прийняття цього законопроекту.

Таку думку в четвер у Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловив член фракції Соцпартії Микола Рудьковський.

"Соціалісти не проти, але фракції більшості не погодяться на будь-які зміни, тому що вони бояться, що ці зміни згодом будуть скасовані, як неконституційні", - сказав він.

Зокрема, мова йде про позицію "Нашої України", відповідно до якої законопроект має набрати сили з 2006 року.

Крім того, як відзначає представник Соцпартії, фракції більшості також не підтримають пропозицію "Нашої України" голосувати законопроект постатейно.

"Наскільки я знаю, фракція "Регіони України" заявила, що вони будуть голосувати за законопроект один раз без вилучень. Таку ж позицію займуть і інші фракції парламентської більшості. І що тоді соціалісти і "Наша Україна" будуть робити? Необхідно досягти консенсусу у всьому сесійному залі", - заявив Рудьковський.

Крім того, у зв'язку з положенням про необхідність введення в дію законопроекту з 2006 року, підкреслює Рудьковський, у виборців виникає питання: "що "Наша Україна" хоче, щоб у випадку перемоги у другому турі кандидата в президенти Віктора Януковича, він одержав усю повноту влади, що має президент України Леонід Кучма".

"На це питання в "Нашої України" немає відповіді для виборців. "Наша Україна" уже поставлена в такі умови, що не може не голосувати за конституційну реформу", - підкреслив він.

Крім того, представник Соцпартії вважає, що без гарантій місцевим бізнес-елітам про те, що після виборів у випадку невдачі (Ющенка) на них не буде спрямовано весь адміністративний ресурс і силові структури, виграти вибори неможливо. "Тому дотепер бізнес-еліти і регіональні еліти сидять в окопах, навіть якщо вони симпатизують Ющенку.

Мене дивує короткозорість людей, які його оточують", - підкреслив Рудьковський.

Він також вважає, що без голосування по політреформі Ющенко програє нинішні вибори. "Фактично, вони вже програли, але ще можна перемогти, провівши реформу і підписавши угоду з лідером Соціалістичної партії Олександром Морозом.

Поїхати з ним у регіони і сказати, що Ющенко - це не ліберальна ідеологія, а ліва центристська, демократична і не олігархічна влада", - заявив депутат.

Водночас співрозмовник агентства висловив думку, що в наступний вівторок будуть найкращі перспективи прийняття конституційної реформи. "Якщо вона не буде прийнята у вівторок, вона не буде прийнята в найближчі п'ять років", - підкреслив він.

Читайте також:

Ющенко домовився з Морозом, який грається


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...