ШУФРИЧ ЗАЯВЛЯЄ ПРО ДРУГИЙ НАПАД НА ЦВК. ВІН ЛУКАВИТЬ?

Четвер, 4 листопада 2004, 13:38
Представники фракцій більшості стверджують, що у ніч на четвер Віктор Ющенко разом із соратниками і хакерами побував у приміщенні Центральної виборчої комісії.

"Вночі біля 1:00 ночі депутати Порошенко, Ющенко, Зінченко прибули до ЦВК зі спеціалістами із комп'ютерної техніки, в народі цих людей називають хакерами", - сказав журналістам Нестор Шуфрич, який в четвер вдень був присутній у ЦВК.

"Зараз ми намагаємось з"ясувати наслідки втручання в діяльність серверу ЦВК", - сказав Шуфрич.

"Цієї ночі стався, фактично, другий напад на ЦВК", - додав народний депутат.

За словами Шуфрича, "депутати-"нашоукраїнці" ходили, кричали, вимагали все повідкривати, наскільки мені відомо погрожували членам ЦВК".

"Ми обурені тиском на ЦВК і його членів щодо вимог оголосити підсумки виборів", - додав Шуфрич.

Водночас голова прес-служби ЦВК Зоя Казанжи не підтвердила цю інформацію. "У середу весь вечір ми перебували у Центрвиборчкомі (кабінет прес-служби знаходиться по сусідству з кабінетом Ківалова)", - сказала вона.

"Дійсно, вчора до ЦВК приходив Ющенко із групою депутатів, але вони не спускалися на 4 поверх, де знаходиться відділ технічного забезпечення управління інформації і з ними не було ніяких хакерів. З Ющенком були Зварич, Порошенко, Ключковський і Плющ. Може, малось на увазі, що вони – хакери?" – запитала Казанжи.

"Якщо говорити про проникнення хакерів, – ви знаєте, після 18 години наше приміщення перекрито, і до нього дуже непросто зайти", - додала вона.

Казанжи також розповіла, що ввечері Ющенко зустрівся з Ківаловим. За її словами, темою розмови було оприлюднення підсумків виборів. Після зустрічі до Ківалова прийшли представники місії ОБСЄ.

"Мені здається, що пан Шуфрич лукавить. Можливо, Шуфрич теж тут був вчора ввечері, але я його не бачила, хоча пішла з роботи останньою. Навіть після всіх "нашоукраїнців", - розповіла Казанжи.

Станом на 15 годину під кабінетом Ківалова знаходиться група депутатів з більшості: Шуфрич, Гавриш, Шурма, Каратуманов, Добкін, Писаренко, Хомутиннік, Царьов та інші. Свою присутність вони пояснюють тим, що охороняють Центрвиборчком від "нашоукраїнців".

Казанжи прокоментувала їх пояснення так: "Шуфрич заявляє, що захищає нас від "нашоукраїнців", але "нашоукраїнці" організовано і чемно залишили ЦВК кілька годин тому".

Близько 14:30 на 4 поверх до кімнати відділу технічного забезпечення прес-служби спустився Шуфрич.

Під кімнатою знаходились двоє людей в чорних куртках, а також троє офіційних охоронців у військовій формі. Шуфрич покликав за собою камеру каналу "Інтер" і звернувся у камеру, що люди в чорному – це "охоронці "Нашої України" і вони заважають підрахунку голосів, реально намагаються втручатись в роботу ЦВК".

Після цього Шуфрич заявив, що ці люди брали участь у подіях 23 жовтня і наказав керівнику охорони ЦВК Григорію Савченку "ідентифікувати їх". Савченко кинувся виконувати наказ Шуфрича і переписав паспортні дані цих двох осіб.

"Українська правда"

Читайте також:

ГАВРИШ: ЦВК АТАКУВАЛИ ХАКЕРИ

ЦВК ЗВИНУВАЧУЄ "НАШОУКРАЇНЦІВ" У БЛОКУВАННІ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...