Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ "ДЕСАНТ" ВИМАГАЄ ГРОШІ У ШТАБУ ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 5 листопада 2004, 08:47
У Дніпропетровську найняті виборчим штабом Віктора Януковича для роботи на виборчих дільницях у західних областях України, вимагали виплати обіцяних їм грошей.

Як повідомляє Радіо Свобода, 2-го листопада вони повернулися до Дніпропетровська з Тернопільської області, де брали участь у голосуванні за відкріпними талонами.

"З шостої години ранку до середини дня вони марно чекали, що їм виплатять обіцяні за роботу на Тернопільщині гроші", повідомляє радіо.

Люди зібралися біля районного виборчого штабу Віктора Януковича, який розташований в Індустріальному технікумі на проспекті Калініна у Дніпропетровську "і ніяк не фігурує як офіційний штаб".

Як розповіли самі "десантники", їм було запропоновано взяти участь у роботі виборчих дільниць на Тернопільщині спостерігачами від "Партії регіонів".

Про те, куди їдуть, що вони робитимуть і до якої партії належать люди, котрі пропонували їм за 5 днів роботи по 120 доларів, вони дізналися лише дорогою до Тернополя, повідомляє кореспонтент радіо.

"Письмові угоди не складалися. У складі групи були понад 100 робітників, зокрема, з Дніпропетровського металургійного заводу, студентів, безробітних.

Усього до Тернопільської області з Дніпропетровщини були завезені понад 2 тисячі "спостерігачів".

У автобусах, попри те, що гроші сповна обіцяли виплатити перед від'їздом, їм видали по 150 гривень на особисті витрати і оплату за помешкання на 5 днів.

Решту було обіцяно виплатити після повернення до Дніпропетровська. Керував групою і гроші видавав, зрозуміло, без розписок, чоловік, що рекомендувався як координатор штабу Януковича, на прізвище Шалугін.

Його імені найняті ним люди не знають. До речі, і у виборчому штабі Януковича сказали, що людини з таким прізвищем у штабі немає", повідомляє радіо "Свобода".

Кореспонденту вдалося поговорити з одним із "виборчих десантників" на ім'я Ігор.

"Ми, звісно, там голосували. Ми брали відкріпні талони. Голосували один раз. Порушень на усіх дільницях ми не виявили. Не складено жодного акту чи протоколу", розповідає Ігор.

"Люди там прийняли нас дуже гарно, душевно. У нас склалося таке враження, що нас хотіли зіштовхнути, поставити нас перед тими людьми у Західній Україні, начебто нас там сприймуть негативно і на цьому грунті розпалити якусь подію. А люди там, я вам скажу, чудові", додав він.

Ігор обурений тим, як повелися організатори виборчого десанту: "Кошти за проживання були вже перераховані, а вони з нас взяли додаткові. Усі гроші просто пішли до чиєїсь кишені. Нам розповіли, що вони ще в Києві, але ці гроші вже були сюди перераховані ще у двадцятих числах перед нашою поїздкою".

Один з товаришів Ігора не приховував свого обурення: "Звичайний лохотрон. Загнати людей бозна-куди, а потім забрати собі гроші. І ми мусимо голосувати за того кандидата, котрий обдурює нас з самого початку? Нащо нам такий президент?"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування