Екс-"нашоукраїнці" напали на Ющенка в парламенті

П'ятниця, 5 листопада 2004, 10:10
Радник Віктора Януковича Тарас Чорновіл звинуватив команду Віктора Ющенка у подвійних стандартах і фальсифікації виборів.

Виступаючи у п'ятницю з трибуни парламенту, Чорновіл заявив, що "люди, які відстоюють мораль і чесність, перші мають звернути увагу на свої дії і не застосовувати подвійні стандарти".

"Притчею во язицех вже стала 100-відсоткова підтримка Ющенка в деяких районах Західної України. А ще у 2002 році ці люди заявляли, що по півсела виїхали за кордон через цю злочинну владу, а тепер що - вони повернулися?", - заявив екс-депутат "Нашої України".

Він звинуватив своїх колишніх колег по фракції у тому, що вони використали паспорти заробітчан для підтримки Ющенка.

Чорновіл також висловив протест проти того, що всі гріхи влади пов'язуються з ім'ям Януковича.

"Але коли Ющенко був прем'єром і вбивали Гонгадзе, арештовували студентів – казали, це влада, а підвищення пенсій – це вже заслуга Ющенка", - заперечив радник Януковича.

Чорновіл також звинуватив "так звану опозицію" у спробі розколоти Україну і як доказ навів інцидент з Януковичем в Івано-Франківську, коли в нього кинули яйцем.

За декілька хвилин до Чорновола також виступав екс-другий номер "Нашої України" Володимир Стоян, який розкритикував Ющенка за ініціативу підвищити одноразову допомогу молодим матерям до восьми тисяч.

Такі ініціативи Ющенка Стоян назвав "популізмом". Він також звинуватив "Нашу Україну" в тому, що за два роки вони не подали жодного соціального законопроекту і заявив, що це було головною причиною його виходу з блоку Ющенка.

Стоян вийшов з "Нашої України" у 2002 році. Це збіглося в часі з тиском на Стояна й активними спробами зняти його з посади голови профспілок України.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування