Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На ЦВК тиснуть. Результати виборів будуть тільки через три дні

П'ятниця, 5 листопада 2004, 16:18
Член Центвиборчкому Михайло Охендовський заявляє, що комісія зможе підвести остаточні попередні підсумки виборів у неділю або понеділок.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю він заявив, що зараз ЦВК працює "під безпрецедентним тиском деяких кандидатів у президенти", і окремі рішення комісії доводиться ухвалювати "у стислий термін".

Охендовський також висловив думку, що після вивчення ситуації зі збоями в роботі комп'ютерного центру, "було передчасно покладати всю провину на начальника комп'ютерного управління ЦВК".

На його думку, варто об'єктивно вивчити ситуацію й у плані роботи фірми "Алекс", яка забезпечує роботу інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

За словами Охендовського, на даний момент у ЦВК йде робота над установленням результатів виборів на основі протоколів тервиборчкомів з "мокрими" печатками (оригіналами печаток і підписів).

Для цієї роботи створена робоча група з фахівців комп'ютерного центру ЦВКа й фірми "Атлас". Ця група повинна протягом двох днів закінчити роботу з установки причин збоїв у роботі системи "Вибори".

За два дні також планується обробити решту попередніх даних тервиборчкомів для одержання остаточних попередніх підсумків голосування. На думку Охендовського, ці результати можуть бути отримані в неділю або в понеділок.

Він також повідомив, що на суботу, 6 листопада, заплановане засідання ЦВК, на якому буде розглядатися питання про підведення підсумків на підставі протоколів тервиборчкомів з "мокрими" печатками.

Член ЦВК повідомив, що на даний момент інформаційно-аналітична система "Вибори" відключена у зв'язку зі збоями, і протоколи тервиборчкомів обробляються "у ручному режимі".

Центвиборчком зробить все можливе, щоб подібних збоїв під час другого туру не було, пообіцяв Охендовський.

Він також підтвердив, що поки ЦВК має у своєму розпорядженні лише дані про обробку 97,67% протоколів дільничих комісій.

Охендовський підкреслив, що попередні підсумки голосування, отримані в електронному вигляді на підставі обробки протоколів дільничих комісій, є лише попередніми і не мають юридичної сили.

Офіційні остаточні результати виборів ЦВК установлює на підставі обробки даних протоколів тервиборчкомів всіх 225-ти округів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування