Систему підрахунку ЦВК відключено. Там не знають про перемогу Ющенка

П'ятниця, 5 листопада 2004, 19:14
Центральна виборча комісія України не володіє інформацією щодо оприлюднених штабом Ющенка даних про те, що начебто на транзитному сервері Центрвиборчкому є цифри, згідно з якими Ющенко випереджає за кількістю голосів Януковича.

Про це сказав у п'ятницю журналістам член ЦВК Михайло Охендовський.

Він зазначив, що на сьогодні вся інформаційно-аналітична система "Вибори" через збій відключена і йде розслідування причин зриву роботи. "Наразі інформації, яка може підтвердити, чи спростувати такі слова (заяву штабу Ющенка) просто немає", - наголосив він.

Як повідомлялося, в пятницю керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко заявив, що в Україні створено транзитний комп'ютерний сервер, за допомогою якого здійснюється маніпулювання інформацією, що направляється до ЦВК.

Народний депутат Петро Порошенко зазначив, "що транзитний сервер знаходиться у приміщенні, яке перебуває під контролем Адміністрації Президента". З цього сервера особи, які мають відношення до штабу Віктора Януковича, зокрема Віктор Медведчук і Андрій Клюєв, проводили маніпуляції даними, які відправляються до ЦВК, наголосив Порошенко.

Зінченко поінформував, що на транзитному сервері ЦВК міститься інформація про те, що за Ющенка проголосували 11 млн. 491 тис. 171 чоловік, а за Януковича - 11 млн. 398 тис. 319 чоловік. За словами Зінченка, різниця між кандидатами становить 92 тис. 852 голоси на користь Ющенка.

Михайло Охендовський прийшов у ЦВК із юридичної фірми "Проксен", організованої представником президента в парламенті Олександром Задорожнім.

УНІАН

Читайте також:

ЮЩЕНКО ВИГРАВ ПЕРШИЙ ТУР У ЯНУКОВИЧА – паралельний підрахунок


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування