Штаб Януковича скаржиться на адмінресурс і буде охороняти демократичність виборів

Субота, 6 листопада 2004, 16:30
Штаб кандидата в президенти Віктора Януковича має намір установити контроль за виборчим процесом, щоб він був максимально демократичним й забезпеченим правовими інструментами.

Про це заявив уповноважений Януковича в Центвиборчкомі Степан Гавриш.

"Сподіваюся, що час, який залишився до виборів, дасть можливість, по-перше, владі, а по-друге, самим політичним силам тепер уже двох кандидатів домовитися про те, щоб не допустити такої кількості порушень, не використати те емоційне тло, на якому проходять вибори, для грубих і системних фальсифікацій виборчого процесу", - цитує Гавриша прес-служба штабу.

Гавриш пообіцяв використати уроки першого туру й обов'язково виправити наявні помилки.

"Не допустимо безроздільне використання адмінресурсу в підтримку одного з кандидатів", - сказав він, додавши, що може привести багато прикладів, коли цей ресурс активно використався на підтримку одного з кандидатів у Західній Україні.

"Ми виправимо помилки, пов'язані з якістю самого спостереження, контролем над виборами", - сказав представник Януковича.

"Відповідно до виборчого закону, основними суб'єктами, відповідальними за якість, прозорість і дотримання демократичних стандартів виборів, є політичні сили, які борються за президентське крісло. Влада тільки зобов'язана надавати їм для цього всі можливості", - відзначив Гавриш.

Він пообіцяв, що штаб Януковича детально проаналізує проблемні питання, пов'язані з виборчими списками.

"Ми звернемося в органи місцевого самоврядування, а також до правоохоронних органів, щоб забезпечити належну якість списків і дати можливість кожному з виборців проголосувати за того кандидата, якому він симпатизує", - сказав Гавриш.

"Маємо всі можливості стверджувати, що контроль за виборчим процесом, що повинен бути максимально демократичними й забезпеченим правовими інструментами, буде встановлено", - додав він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування