У Львові б'ють на вулиці ющенківців, а прокуратура влаштувала "бєспрєдєл"

Субота, 6 листопада 2004, 20:05
У Львові в суботу невідомими вчинено напад на керівника районного штабу Віктора Ющенка Богдана Глову.

Як повідомляє регіональна прес-служба штабу Ющенка, о 18:30 Глова помітив, що його автомобіль із центру міста переслідувала вантажівка ГАЗ.

Потім притиснувши автомобіль керівника районного штабу до обочини, водій та пасажир вантажівки вибігли із автомобіля і ногами почали бити Глову прямо в його машині, перед цим нецензурними словами попередивши йогою, мовляв "Ти договоришся!".

За словами свідків, це побоїще тривало близько хвилини, після чого нападники, забравши ключі від автомобіля потерпілого, зникли в невідомому напрямку.

Прес-служба зазначає, це вже не перший випадок у Львові, коли на активістів штабу Віктора Ющенка здійснюються напади й стверджує, що на території Львова діє організована злочинна група, яка під прикриттям виконує функцію покарання політичних опонентів шляхом залякування.

Львівський обласний штаб звертається до правоохоронних органів об’єктивно вивчити ситуацію, що склалась й ужити невідкладних заходів.

Прес-служба також повідомляє про те, що на на голову 121 територіальної виборчої комісії Єву Федик-Павлюк уже декілька днів чиниться тиск з боку слідчих районної прокуратури, які вимагають надати їм не лише протоколи виборчих комісій, а й самі бюлетені.

Такі дії суперечать виборчому законодавству, оскільки вилучати бюлетені має право лише ЦВК після моменту остаточного оприлюднення результатів виборів. Проте районний прокурор Приходько та його перший заступник продовжують вимагати бюлетені.

"Такі непоодинокі дії прокуратури схиляють до думки, що вона тимчасово отримала неправомірні додаткові повноваження згори, щоб руками слідчих цього правоохоронного органу можна було "нейтралізувати" волевиявлення львів’ян",- заявляє прес-служба.

Окрім цього 3 листопада усім головам територіальних виборчих комісій Львівщини надійшли листи з районних прокуратур з вимогою невідкладно надати для ознайомлення протоколи всіх дільничних виборчих комісій та протоколи територіальних виборчих комісій виборчого округу № 121.

Протоколи вимагаються "у зв’язку із проведенням перевірки, на підставі доручення Генеральної прокуратури України".

Водночас, як стало відомо КуПолу, у п'ятницю подав заяву про звільнення голова 120 територіальної виборчої комісії (представник Олександра Омельченка) Мирон Довгань.

Прокуратура Львівської області порушила карну справу по частині 3 статті 158 ККУ і звинувачує працівників ТВК у нібито внесенні у протокол про результати голосування неправдивих даних.

У Львівській області 87% виборців підтримали Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування