Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Януковича збираються ставити крапку в отруєнні Ющенка

Вівторок, 9 листопада 2004, 12:27
За п'ять днів до голосування в другому турі парламент заслухає звіт комісії по отруєнню Віктора Ющенка.

Як повідомив член парламентської комісії, депутат фракції "Регіонів України" Валерій Коновалюк, заслухати Сівковича планується наступного вівторка, 16 листопада.

"Наступного тижня будемо закінчувати з цією справою", - сказав він.

Коновалюк додав, що у комісії є всі документи по цій справі.

У четвер, за його словами, відбудеться засідання комісії, де її члени планують обговорити остаточний звіт Сівковича.

Водночас член комісії депутат Олександр Волков сказав, що рішення про звіт у наступний вівторок не ухвалене.

"Після того як комісія перестала розглядати питання, був отруєний Ющенко чи ні, а стала глашатаєм політичних заяв, багато депутатів відмовилися в ній працювати", - додав він.

"У комісії є особлива позиція депутатів-лікарів і жодної позиції усіх інших", - зауважив Волков.

У той же час, сам Сівкович у черговому інтерв'ю газеті "Факти" заявив, що в комісії немає доказів отруєння Ющенка.

"На сьогоднішній день, після того як поліція й прокуратура Австрії вилучили документи в клініці "Рудольфінерхаус" і наші експертні групи з ними ознайомилися, уже можна робити чіткі висновки про причини погіршення зовнішнього вигляду Ющенка", - повідомив він.

"Рішення про те, давати чи не давати політичні оцінки, маю ухвалювати не я, а комісія. Що ж стосується особисто моєї точки зору як політика й людини, то я вважаю, що неправда не може застосовуватися в політичній боротьбі, якими б благими намірами не керувалися при цьому політики", - заявив Сівкович.

За його словами, коли Зінченко виходив на прес-конференцію, стверджуючи при цьому, що в нього є докази отруєння Ющенка, "це була неправда". "Я з повною відповідальністю стверджую, що в нього й сьогодні немає жодних доказів отруєння, крім зворотних", - заявив він.

Як відомо, Генпрокуратура закрила справу про отруєння Ющенка, назвавши причиною його захворювання "герпетичну інфекцію". Сівкович продовжив розслідування комісії через бажання довідатися, що трапилося з обличчям Ющенка.

Перший звіт Сівковича, коли він заявив про відсутність доказів отруєння Ющенка, завершився розколом у середині комісії і публічним скандалом. Депутат Петро Порошенко звинуватив Сівковича в тому, що він читав звіт, який йому написали "на стороні".

Після цього Сівкович подав до суду на Порошенка та заморозив рахунки "5 каналу", в ефірі якого пролунало обвинувачення Порошенка.

"Українська правда"

Читайте також:

ХВОРОБУ ЮЩЕНКА ВІД ГЕРПЕСА ВИЗНАЧИВ ПРОФЕСОР, ЩО ПОМИЛИВСЯ В СПРАВІ ГОНГАДЗЕ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування