Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст заявляє, що Януковича звільнили без дотримання процедури

Середа, 1 грудня 2004, 17:45
Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що постанова Верховної Ради про недовіру чинному уряду була ухвалена без дотримання передбачених Конституцією процедур.

В інтерв'ю журналістам він заявив, що це - "чергова постанова, що, як і попередні, має політичний характер", повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Те, що під час ухвалення постанови не були дотримані законні процедури розгляду, не заперечує жоден з депутатів", - підкреслив Лавринович.

Міністр відзначив, що для нього особливе значення має питання конституційності цього рішення.

"Я думаю, для всіх очевидно, що це рішення не має точності дотримання конституційних норм по декількох позиціях. Це стосується не тільки року після затвердження парламентом програми уряду, протягом якого Верховна Рада не має права відправляти уряд у відставку. 87-а стаття Конституції має чітко прописану процедуру, що не була дотримана", - відзначив він.

Коментуючи на прохання журналістів заяви про те, що найближчим часом почне діяти так званий перехідний уряд, Лавринович підкреслив, що Конституція передбачає чітку процедуру прийняття відставки уряду.

"Якщо така постанова зізнається Конституційним судом легітимним і приймається до розгляду, прем'єр-міністр повинен написати заяву про відставку й президент зобов'язаний його підписати. Далі президент призначає нового главу уряду й погоджує це питання з парламентом", - відзначив Лавринович.

"І тільки після цього починається формування нового уряду", - відзначив міністр, додавши, що до закінчення всіх цих процедур попередній склад Кабінету міністрів продовжує здійснювати свої повноваження.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма вчинить по Конституції – підпише відставку Януковича і зробить його в.о

Янукович із температурою проводить "багато зустрічей"

ЯНУКОВИЧ ЗАХВОРІВ

Відставка Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування