Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не може зустрітися з делегацією Европарламенту

Четвер, 2 грудня 2004, 17:37
Віктор Янукович зустрівся сьогодні вранці з Генеральним секретарем ОБСЄ Яном Кубішем.

Як повідомили у прес-службі КМУ, під час зустрічі йшлся про те, чи дотримується опозиція даного слова, задекларованого в меморандумі вчорашніх домовленостей стосовно розблокування основних адміністративних об'єктів держави, які забезпечують життєдіяльність країни.

Зокрема, йшлося про те, що досі не розблоковано будинок Кабінету Міністрів.

Генеральний секретар ОБСЄ висловив жаль з приводу того, що опозиційна сторона не дотримала досягнутих домовленостей, повідомляє прес-служба уряду.

Також Янукович і Кубіш говорили про подальші шляхи стабілізації життя в Україні. Йшлося про можливість подальшого діалогу сторін з тим, щоб могла бути врахована воля і тієї частини народу України, яка голосувала за Віктора Ющенка, і тієї частини, яка голосувала за Януковича.

Прем'єр-міністр поінформував Генерального секретаря ОБСЄ про своє бачення врегулювання політичної кризи в Україні, повідомляє УНІАН.

Разом з тим, делегації Європейського парламенту, яка прибула сьогодні до України, поки що не вдалося зустрітися з Януковичем.

Про це повідомив на прес-конференції у Києві співголова делегації Європарламенту Яцек Вольські.

“Ми хотіли зустрітися з Януковичем, однак нам сказали, що це неможливо”, - сказав він. Вольські зазначив, що делегація Європарламенту хотіла зустрітися з усіма головними фигурами, і їм вдалося провести зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, головою парламенту Володимиром Литвином, Віктором Ющенком.

Водночас, представник Європарламенту заявив, що зустріч з Януковичем ще може відбутися, якщо у того з'явиться можливість до завтрашнього вечора, коли делегація планує відбути до Брюсселя.

“У Європарламенті дедалі голосніше лунають заклики про те, що Україні потрібно присвятити більше уваги, але це поки не набрало ознак серйозної дискусії”, - сказав Вольські.

“Політика сусідства – це непогана політика, але цього недостатньо, мені здається, що в цьому плані треба йти далі і посилювати економічну співпрацю, щоб наблизити Україну до Європи”, - додав його колега Елмар Брок.

Представники Європарламенту зазначили, що в ухваленій вчора резолюції щодо України підкреслюється, що двері ЄС для України залишаються відкритими.

“Ця демократична весна, яка відбувається в Україні, наблизила її до Європи”, - наголосив Вольські.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування