Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІНЧУК ПРОДОВЖУЄ ПІАРИТИ ІДЕЇ КУЧМИ НА ЗАХОДІ і хоче посварити Ющенка та Тимошенко

П'ятниця, 3 грудня 2004, 12:17
Віктор Пінчук заявляє, що перевибори з новими кандидатами є єдиним шляхом виходу з кризи, яка загрожує розколоти Україну.

Про це він заявив у інтерв'ю британському виданню "The Times". Це вже друге за останні 2 дні інтерв'ю зятя Кучми світовим медіа. Перше було оприлюднено в четвер в газеті "The New York Times".

За його словами, якщо Віктор Ющенко патріот, він мусить зрозуміти, якою є справжня ситуація в Україні. "Ми мусимо знайти компроміс", - сказав, як пише "The Times", один з найзаможніших людей в Україні та депутат українського парламенту.

За словами Віктора Пінчука, найкращим для України було б провести нові вибори якомога скоріше. "Я думаю, Ющенко має гарний шанс виграти, але ми, ймовірно, побачимо і нових кандидатів", - сказав Пінчук.

Водночас, як пише кореспондент Джеремі Пейдж, коли Пінчук казав ці слова, Леонід Кучма проводив переговори у Москві з президентом Путіним, який підтримав пропозицію українського президента провести цілком нові вибори, а не повторювати другий тур попередніх.

Як зазначає видання, Кучма заявив, що після рішення Верховного Суду, якого очікують в п'ятницю, будуть внесені зміни до Конституції, щоб можна було сформувати новий уряд для організації нових виборів.

"При цьому людиною, яка замінить кандидатуру Віктора Януковича, можливо, стане Володимир Литвин. Він зустрічався з паном Ющенком вчора і очікують, що саме спікера Литвина призначать керівником тимчасової урядової адміністрації", - пише Джеремі Пейдж.

На його думку, якщо Ющенко відмовиться від пропозицій піти на компроміс, він ризикує цим розколоти націю на україномовний Захід та російськомовний Схід. "Східні та північні регіони, яким належить дві третини у державному ВВП, можуть відмовитися сплачувати податки чи припинити поставки до Західної України газу чи вугілля", - йдеться у статті.

Думку кореспондента підтвердив і Пінчук: "Якщо криза поглибиться, і ми побачимо зростання тенденції сепаратизму, деякі регіони можуть відмовитися поповнювати бюджет, тоді яким чином уряд зможе виплачувати зарплати?".

Водночас часопис зазначає, що в разі прийняття пропозиції перевиборів, Ющенко ризикує втратити підтримку радикально налаштованих союзників в опозиції та сотні тисяч прихильників.

Як пише Джеремі Пейдж, Віктор Пінчук також розповів, що днями пройшовся Майданом Незалежності. "Я нічого не маю проти цих людей, однак деякі з їхніх лідерів є дуже небезпечними", цитує його Пейдж. За словами Віктора Пінчука, деякі люди не хочуть йти на компроміс, тому що для них не буде ролі в цьому процесі.

Зокрема, пише видання, Росія та президент Кучма хочуть, щоб Ющенко відокремився від Юлії Тимошенко, яка виступає рушійною силою акцій протестів, і як кажуть, хоче стати прем'єр-міністром.

Віктор Пінчук заявив, що Віктор Ющенко має обрати: стати президентом розколотої та збанкрутілої нації або розірвати відносини з радикальними союзниками та поділити владу з більш компромісною фігурою.

За матеріалами ВВС

Читайте також:

ПІНЧУК ДУМАЄ, ЩО КУЧМА ГОТОВИЙ ДО КОМПРОМІСУ З ЮЩЕНКОМ. ВНУТРІШНЬО

Влада за сценою в українській кризі

***
Оригінал статті читайте тут:

New candidates are way forward, says Ukraine strongman

Переклад Інозмі.ру на російську:

Новые кандидаты на подходе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування