Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що залишилося три дні, щоб вибори були чесними

Неділя, 5 грудня 2004, 20:57
Віктор Ющенко заявляє, що у понеділок опозиція домагатиметься скликання позачергового засідання парламенту, щоб проголосувати зміни до закону про вибори.

„Завтра о 10 годині ранку збирається погоджувальна рада парламенту. І в першу чергу ми вимагатимемо провести зміни до закону, які б унеможливлювали фальсифікації”, - сказав Ющенко на мітингу на Майдані Незалежності.

За його словами, „це – головна ініціатива”, і ухвалити зміни до закону треба протягом понеділка, вівторка чи максимум середи – інакше нові норми не можуть бути втілені в життя до 26 грудня, коли має відбутися переголосування.

Ющенко звинуватив владу у тому, що вона „не виконала зобов’язання, які брала протягом останніх чотирьох-п’яти днів”.

За словами Ющенка, Кучма не відправив у відставку уряд Януковича, не вніс парламенту на затвердження новий склад ЦВК. Також він накладав вето на закон від 17 листопада, де унеможливлювалися фальсифікації через голосування на дому, відкріпні талони і формування територіальних і дільничних виборчих комісій на паритеті між Ющенком і Януковичем.

„Три найближчі дні ми присвятимо цим вимогам (відставка Януковича і ЦВК, закон про вибори). З цими вимогами ми будемо іти до Верховної Ради і президентського палацу”, - додав Ющенко.

„До розв’язання цих питань ні про яке зняття пікетування адміністрації президента і уряду не може бути і мови”, - додав Ющенко.

На мітингу Ющенко не оприлюднив, як обіцяв у суботу, план дій на найближчий час.

Перед Ющенком на Майдані виступили представники різних конфесій і релігій. Ющенко, коли взяв слово, сказав, що зараз в Україні „змагаються дві сили – добра і зла”.

„Можливо, не так легко розпізнати облик. Чотирнадцятий день Майдан є образом любові. Ми є учасником дивного дійства, яке без благословення Божого не могло б відбутися”, - сказав Ющенко.

Він сказав, що протягом дня „мав декілька дзвінків із далеких країн, люди яких декілька тижнів тому не знали де Україна – чи в Азії, чи Африці – сьогодні вони віддають хвалу тим подвигам, які творите ви”.

„Українська правда”


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування