Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Санді Телеграф" про загрозу родині Ющенка, плани опозиції, смерть радника Медведчука та проблеми олігархів

Неділя, 5 грудня 2004, 21:09
Віктор Ющенко вивіз свою сім'ю з Києва з метою забезпечити її безпеку.

Про це він повідомив в опублікованому в неділю інтерв'ю британській газеті "Санді телеграф".

Газета пише, що пан Ющенко, якого завдяки харизмі та зовнішності називали Біллом Клінтоном у Східній Європі, переконаний, що його було отруєно і пообіцяв повідомити подробиці: "Скоро світ знатиме, що сталося. Я розповім усе про те, що вони мені дали, щоб я так виглядав".

"Санді Телеґраф" пише, що зараз 50-річний герой надивовижу мирної української революції має чіткий намір з'ясувати, якої саме шкоди, як він вважає, йому завдали його політичні вороги, і цитує пана Ющенка: "Ці люди не зупиняться ні перед чим, щоб залишитися при владі. Вони були готові спричинити кровопролиття, вони були готові розпочати громадянську війну. Вони не дбають за Україну, вони дбають лише про себе".

"Санді Телеграф" пише, що перед своїми чисельними прихильниками на Майдані Незалежності Віктор Ющенко часто з'являється з родиною: "Мої троє дітей цілий день бігають по хаті з прапорами моєї партії, співаючи "Разом нас багато, нас не подолати". Вони стали справжніми революціонерами".

Віктор Ющенко сказав, що останні події негативно позначилися на його родині, яка, за його словами, не може жити в Києві: "Мої діти не можуть ходити до школи. Я думаю, що найгірше вже позаду, але небезпека для моєї родини лишається. Небезпека буде, доки ми не завершимо політичне перетворення у цій країні".

Санді Телеграф пише, що правоохоронці, які перейшли на бік опозиції, висловлюють підозри стосовно самогубства банкіра і особистого радника голови президентської адміністрації Медведчука Юрія Ляха.

Газета пише, що Юрій Лях багато знав про фінансові справи режиму Кучми і, що підозри у міліції викликає той факт, що в нього було перерізане горло.

Повертаючись до особи Віктора Ющенка, "Санді Телеграф" пише, що саме завдяки його вмінню переконувати своїх прихильників в тому, що їхніх цілей можна досягти мирними засобами, Україні вдалося уникнути військової конфронтації: "Деякі учасники його коаліції закликали його штурмувати Верховну Раду і Верховний Суд. Але Ющенко послідовно закликав до стриманості. "Воля народу перемогла й стара адміністрація тепер розуміє, що вона програла", сказав Віктор Ющенко".

А щодо того, як розвиватимуться події далі, Віктор Ющенко сказав: "Якщо старий режим намагатиметься втручатися у будь-який спосіб і не підкорятиметься волі народу і парламенту, ми просто візьмемо кабінет штурмом. Цього очікує народ".

Пан Ющенко переконаний, що розподіл України, про що часто говорять в останні тижні, перебільшений і переконаний, що він зможе об'єднати країну: "Я не вірю, що Україна розділена між тими, хто надає перевагу Європі і тими, хто надає перевагу Росії - Сходу чи Заходу. Є політики й інші сили, які хотіли б провести таку межу, але пересічні люди бачать це інакше".

У цій же газеті є друга стаття, присвячена подіям в Україні. Автор пише, що рішення Верховного Суду про скасування результатів виборів, які оголосила ЦВК, завдало важкого удару бізнесменам, які намагалися заблокувати перемогу Ющенка, як і консультантам Кремля: "Кілька українських олігархів намагалися маніпулювати голосуванням у той час, як Москва проводила свою кампанію у намаганні диктувати долю сусідній колишній радянській республіці".

"Санді Телеграф" пише, що керівник президентської адміністрації Віктор Медведчук був опорою Кремля у намаганні контролювати Україну, але найбільше, вважає автор статті, може втратити донецький мільярдер Ренат Ахметов.

Іншою потенційною жертвою може стати Григорій Суркіс - вважає часопис: "Кожен з олігархів пов'язаний з політичною партією, яка проштовхує його інтереси. Вони підтримують Віктор Януковича тому, що бояться, що пан Ющенко може експропріювати їхні статки, які вони здобули в останнє десятиліття".

BBC


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...