Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" ставить додаткові умови – відставка Білоконя, Васильєва і 5 губернаторів

Понеділок, 6 грудня 2004, 10:16
"Наша Україна" висунула додаткові вимоги, після яких вона готова голосувати політреформу.

Про це у ході Погоджувальної ради лідерів груп і фракцій парламенту заявив представник "Нашої України" Віктор Пинзеник.

Серед таких умов він назвав відставку генерального прокурора Геннадія Васильєва, міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя, а також губернаторів Донецької, Луганської, Харківської, Закарпатської та Сумської областей.

У такому випадку вони готові підтримати "пакетне" голосування законопроектів про внесення змін у закон про вибори й у Конституцію.

Як передає кореспондент УНІАН, зараз це питання обговорюється лідерами фракцій і груп парламенту.

Також в ході Погоджувальної ради голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтвердив слова Леоніда Кучми про те, що президент готовий приїхати до парламенту, щоб підписати прийняті парламентом закони щодо політичної реформи та змін до закону про вибори президента України.

За словами Литвина, президент висловлює готовність також підписати відставку уряду та ротацію ЦВК.

Водночас Литвин зауважив, що для того, аби ці документи вступили в силу, необхідно їх зареєструвати, а для цього необхідно зняти блокування будівлі АП.

Литвин також повідомив, що народні депутати України внесли пропозиції щодо нового складу ЦВК, які на 80% збігаються з діючим складом Центральної виборчої комісії.

Він зауважив, що депутатські групи і фракції запропонували 16 кандидатур до нового складу ЦВК. "Крім Ківалова, Рибачука та ще когось - на 80% це старий склад. Виникає питання, навіщо тоді висловлювалась недовіра ЦВК?", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, 27 листопада Верховна Рада України 307 голосами ухвалила постанову, якою висловила недовіру ЦВК. 3 грудня 2004 року Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України ухвалила рішення про визнання недійсними результати другого туру президентських виборів 21 листопада.

Суд також визнав дії ЦВК щодо встановлення результатів повторного голосування неправомірними.

Верховний Суд зобов'язав ЦВК провести повторне голосування по виборах президента України і направив до Верховної Ради України, президента України і Генеральної прокуратури України ухвалу про порушення виборчого процесу, виявлені під час розгляду скарги представника Віктора Ющенка. Рішення ВСУ остаточне і оскарженню не підлягає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...