Апеляційний суд підтвердив заборону Пінчуку й Ахметову продавати "Криворіжсталь"

Понеділок, 21 лютого 2005, 12:17
Апеляційний суд України на засіданні в понеділок залишив у силі ухвалу Печерського районного суду від 27 січня 2005 року, яким промислово-фінансовому консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС, Київ) заборонено відчужувати придбаний на приватизаційному конкурсі 93,02%-й пакет акцій ВАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат (КГМК) "Криворіжсталь" (Дніпропетровська обл.) до розгляду справи по суті.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна"
повідомила адвокат Ірина Назарова.

Як повідомлялося, таку ухвалу суд виніс на забезпечення позову народного депутата Павла Ігнатенка й адвоката Назарової до Фонду держмайна (ФДМ) України, Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) і реєстратора "ІНГ Банк Україна" про визнання недійсним договору купівлі-продажу 93,02%-го пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь" за підсумками приватизаційного конкурсу.

Наступне засідання Печерського суду відбудеться 28 лютого.

Конкурс із продажу "Криворіжсталі" було оголошено 12 травня, його підсумки ФДМ підбив 14 червня. Стартова ціна пакета була встановлена у розмірі 3806 млн. грн.

Ігнатенко й Назарова вимагають визнати недійсними ряд наказів ФДМ, які стосуються проведення конкурсу, і розірвати договір купівлі-продажу даного пакета, укладений 14 червня між ФДМ й "ІМС", який придбав 93,02% акцій за 4260 млн. грн. (близько $800 млн.).

Суд приступив до розгляду справи 21 січня.

Президент України Віктор Ющенко й прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявили про необхідність перегляду підсумків конкурсу з продажу "Криворіжсталі" у зв'язку з антиконкурентними умовами приватизації, що призвело, на їхню думку, до значного заниження ціни угоди.

Криворізький гірничо-металургійний комбінат (КГМК) "Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку сягає 20%. Виробничі потужності підприємства, котре має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі й понад 7,8 млн. тонн чавуну.

У складі ІМС - дев'ять учасників: корпорація "Інтерпайп" і Нижньодніпровський трубопрокатний завод, українсько-кіпрська компанія "Байп", банк "Кредит-Дніпро" і страхова компанія "Аура", які входять в корпорацію; ЗАТ "Укрінвест", яке є акціонером Укрсиббанку, а також контрольовані донецьким ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" меткомбінат "Азовсталь", Авдіївський коксохімічний завод і коксохімзавод "Маркохім".

Читайте також:

"Криворіжсталь" вимагають продати усім

Приватизація "Криворіжсталі" не відповідає українському законодавству - рішення суду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування