Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук переведе з-за кордону свої гроші, а Кучма займається фізкультурою

П'ятниця, 4 лютого 2005, 17:29
Народний депутат Віктор Пінчук схвально ставиться до ідеї амністії капіталу, і готовий повернути державі "Криворіжсталь", якщо так вирішить суд.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у п’ятницю у Верховній Раді.

"Всі нормальні бізнесмени хочуть бути законослухняними, щоб до них не могли придертися, вийти з тіні", - зазначив Пінчук.

Разом з тим він підкреслив, що "цей шлях – з тіні на світло – дуже небезпечний". "Ти себе починаєш розкривати – стаєш незахищеним", - додав депутат.

На його думку, "влада в цей час має гарантувати всьому бізнесу, що ми будемо всіма своїми діями вітати ваш похід із тіні на світло".

Зазначивши, що у багатьох людей є рахунки в закордонних банках - "у когось 100 доларів, у когось мільйон", - Пінчук висловив готовність перевести їх в Україну під гарантії недоторканності з боку держави.

"Ось я перший привожу звідти ці гроші і переводжу їх в український банк. В принципі, те, що у мене там тисяча чи десять тисяч доларів знаходилося, суперечить українському валютному законодавству. Я от перший хочу подати приклад, я стаю заручником, я разом з вами – бізнесмени, починайте повертати гроші", - сказав Пінчук.

"Нема крупнішого інвестора в національну економіку, ніж національний інвестор", - підкреслив він.

На запитання, чи готовий він повернути "Криворіжсталь", про яку знову згадав у виступі в парламенті президент, Пінчук відповів:

"Мені дуже важливо, щоб у цьому процесі було верховенство закону, щоб навіть бажання президента не могло його перевищити».

"Якщо по закону буде вирішено, що потрібно повернути, так і має бути. І в той же час я буду розраховувати, що Віктор Андрійович як президент прийме й інше рішення суду".

Разом з тим, Пінчук підкреслив, що в будь-якому випадку я вважаю, що нова влада і інвестори мають "сідати і розмовляти".

Також зять екс-президента повідомив, що у Леоніда Кучми "оптимістичний настрій", він "майже щоденно займається у фізкультурному залі", продумує структуру свого фонду, і на його столі днями можна було бачити "красивий, суперсучасний" макет веб-сайту цього фонду.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування