Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Ющенка їде колона протесту. У "Пори" триває процес брунькування

Понеділок, 7 лютого 2005, 18:25
В четвер, 10 лютого, з Ужгорода до Києва виїде автоколона протесту проти міського голови цього обласного центру Віктора Погорєлова.

Як повідомила прес-служба ужгородської філії громадянської кампанії "Пора" ("чорна пора"), "автомобільний похід має намір "завітати" до секретаріату президента України, Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України".

Учасники акції вимагають "негайного та об'єктивного розслідування фінансових зловживань міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова", якому вони інкримінують "розкрадання 21 мільйона гривень з міського бюджету та нечувані зловживання службовим становищем".

Організатори зазначають, що у січні 2005 року обласна прокуратура "формально порушила кримінальну справу щодо розкрадання коштів, але не вживає жодних кроків для її просування".

У прес-релізі ГК "Пора!" підкреслюється, що у 1980 році Погорєлова було засуджено на 9 років за хабарництво, з яких він відбув 8 років.

Організатори акції також вважають, що у 2003 році міським головою Ужгорода Погорєлов став шляхом махінацій на виборах.

Автоколону організували депутатська комісія з питань законності і правопорядку Ужгородської міськради, ужгородська ГК "Пора!", Комітет національного порятунку Ужгорода, ужгородська ГО "Чиста Україна", депутатська група "Сила народу" в міськраді та студентський страйкком Ужгородського національного унівеситету, повідомляється у прес-релізі.

В той же час, 9 лютого в Києві анонсовано прес-конференцію активістів іншої частини "Пори" ("жовта пора"), котрі оголосять про створення громадської організації "Громадянська кампанія Пора".

Як сказано у прес-релізі, ця громадська організація "є однією з низки громадянських інституцій, створених на базі громадянської кампанії "Пора".

У прес-конфренції візьмуть участь активісти Євген Золотарьов, Андрій Юсов, Анастасія Безверха, а також представники новоствореної громадської організації із регіонів, повідомляє прес-реліз.

Як відомо, в середовищі ГК "Пора" від початку існував неформальний поділ на "чорну" і "жовту". По закінченні президентських виборів "жовта" "Пора" оголосила про припинення існування у формі громадянської кампанії, а її лідери висловлювали переконання, що "Пора" продовжить своє існування як політична партія, громадська організація та міжнародний центр підтримки слабких демократій.

Натомість "чорна" "Пора" заявила про продовження існування у формі "громадянської кампанії", при цьому оголосивши про свою реєстрацію в органах юстиції у якості громадської організації з назвою "Пора!"

"Українська правда"

Читайте також:

"Пора!" формує реєстр обіцянок Ющенка, щоб "гавкати" на нього

"Пора" стартувала в Росії. В Україні у неї остаточне роздвоєння

ПОРА розслідуватиме, як Кучма підписував ЄЕП і Одеса-Броди

ПОРА отримала гвинтівку і йде в політику в іншому статусі

ПОРА. Перезавантаження

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...