Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер" скаржиться на цензуру з боку влади Ющенка?

Понеділок, 7 лютого 2005, 18:25
Шеф-редактор інформаційного відділу телеканалу "Інтер" Олексій Мустафін заявляє про упередженість нової влади щодо журналістів телеканалу.

Про це він повідомив в інтерв’ю Інституту масової інформації.

За словами Мустафіна, журналістам "Інтеру" відмовили у акредитації на заходи, пов’язані з візитом президента Віктора Ющенка до Страсбургу відразу після його інавгурації, а також не пустили телекамери на перше засідання Кабінету Міністрів під головуванням новопризначеного прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що відбувалось 4 лютого у приміщенні Верховної Ради.

У першому випадку відмову в акредитації мотивували тим, що "списки вже складені, і журналісти звернулись запізно", - сказав Мустафін.

Також він зазначив, що у приватній розмові журналістів "Інтеру" з прес-службою президента їм сказали, що "просто не люблять їх телеканал".

Проте Мустафін не зазначив, хто саме відмовляв в акредитації та не пускав телекамери до зали.

При цьому Мустафін підкреслив, що їх телекомпанія не вимагала від нової влади матеріально забезпечити перебування журналістів під час закордонних візитів президента України, а лише просила акредитації.

"Телеканал "Інтер" був готовий відправити за власний кошт журналістів на всі заходи під час візиту Ющенка до Страсбургу та Кракова. У нас там були вже журналісти, але вони були без акредитації", - підкреслив Мустафін.

"Якщо нова влада починає з цього – з таких стосунків зі ЗМІ - то вона наступає на ті ж самі граблі, що і стара влада. Якщо нова влада не хоче вчитися на чужих помилках, то мені її тільки шкода", - зазначив Мустафін.

Разом з тим, в понеділок Ющенко запропонував ЗМІ підписати угоду, де влада гарантуватиме існування "вільної журналістики, точка зору якої необов’язково співпадає з точкою зору президента".

Читайте також:

Ющенко укладе контракт про заборону брехні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування