Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" спробує провести в парламент 16 мажоритарників

Вівторок, 8 лютого 2005, 13:41
У перший тиждень березня на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект, що передбачає продовження на два місяці можливості переобрання народних депутатів за мажоритарними округами.

Про це заявив Міністр економіки й з питань європейської інтеграції Сергій Терьохін на прес-конференції у вівторок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, що чинний склад уряду є політичним, а не коаліційним, як було раніше. Так, наразі уряд ухвалив політичне рішення про складення депутатських повноважень із тих членів уряду, які йшли по списках.

Терьохін сказав, що в цей час майже всі написали такі заяви. Складніше ситуація з народними депутатами, які йшли за мажоритарними округами і в даний момент займають державні посади.

Міністр підкреслив, що таких мажоритарників - 16.

Терьохін повідомив, що відповідно до закону за рік до парламентських виборів не можна проводити довибори у мажоритарних округах.

При цьому він відзначив, що мажоритарники-сумісники у цей час не можуть ухвалити рішення щодо складення своїх повноважень народного депутата, оскільки тоді буде поставлено під загрозу прийняття парламентом низки важливих рішень.

Зокрема це стосується політичної реформи й змін у Закон "Про Держбюджет на 2005 рік".

Міністр додав, що у випадку написання відповідних заяв народними депутатами кількість членів фракції "Наша Україна" зменшиться.

За словами Терьохіна, у парламент уже внесено законопроект, що пропонує варіант вирішення сформованої ситуації. Планується, що відразу ж після прийняття парламентом цього Закону всі депутати-сумісники негайно напишуть заяви про складення депутатських повноважень, не чекаючи перевиборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування