Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) і Регіони посваряться через комітет?

Вівторок, 1 березня 2005, 13:58
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук заявив, що його партія буде відстоювати своє право на портфелі, які дадуть можливості опозиції контролювати владу.

Про це він заявив у вівторок в коментарі Інституту Масової інформації.

"СДПУ(о) підтримує президента Ющенка, який ще на Майдані підписав указ про те, що коли він стане президентом, він буде ініціювати закон про опозицію. І опозиція повинна мати три комітети - бюджетний, регламентний та свободи слова", - сказав Кравчук.

"Якщо говорити про нашу фракцію, то наша фракція найбільше має прав - я свідомо кажу таке слово - на комітет свободи слова. Раніше цей комітет очолював Зінченко за квотою нашої фракції. Він заступник голови Верховної Ради за нашою квотою, і, я думаю, наші колеги зрозуміють наше бажання і наше право", - сказав Кравчук.

Водночас, він сказав, що посаду, яку обіймав нині віце-спікер з гуманітарних питань Микола Томенко, есдекам не пропонували: "Ніхто ніяких пропозицій не робив, і це питання ще ніде не розглядалося".

Між тим свого інтересу до бюджетного комітету не приховує фракція Регіони України. Як сказав представник фракції Валерій Коновалюк, опозиція претендуватиме мінімум на три комітети.

Коновалюк називає ненормальною ситуацію, коли високі посадовці суміщають різні державні посади: "Я не знаю країни, де державний секретар може бути заступником спікера парламенту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування