Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс сам розбереться зі змовниками Томенком й Григоришиним

Середа, 9 березня 2005, 14:50
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не збирається звертатися до президента ФІФА Йозефа Блаттеру й президента УЄФА Леннарта Йохансона за захистом від дій влади щодо київського "Динамо".

Про це він заявив в інтерв'ю українській газеті "Контракти", передає агентство "Новини-Україна".

За словами Григорія Суркіса, "люди, що дозволяють собі досить дивні й голосні заяви, не розуміють, які методи впливу європейська й міжнародна федерації футболу (ФІФА й УЄФА) можуть застосувати до країн, де чиновники, поза залежністю від рівня своїх постів й обов'язків, втручаються в діяльність громадських організацій, які є членами ФІФА".

"Але сьогодні я навіть не хочу думати про те, що подібне може статися", - додав він.

Григорій Суркіс вважає, що "найближчим часом всі спроби втручання в дії ФК "Динамо" (Київ)" і Федерації футболу як громадських організацій будуть припинені".

Коментуючи заяву віце-прем'єра України Миколи Томенка про можливу націоналізацію ФК "Динамо" (Київ), президент Федерації футболу України відзначив, що "не схильний вважати, що проти клубу існують якісь інтриги на рівні домовленостей між Григоришиним і Томенком".

"Згодний з тими, хто говорить: київське "Динамо" - це надбання всієї України. Зі своєї сторони можу додати - якщо в держбюджеті знайдеться кілька десятків мільйонів зайвих коштів для фінансування клубу - ласкаво просимо, приходьте й покажіть, як ви це зробите", - заявив Суркіс.

Говорячи про причини конфлікту навколо київського "Динамо" президент Федерації футболу України, повідомив, що, на його думку, футбол цікавить Костянтина Григоришина "остільки, оскільки".

"Головна мета нинішніх випадів проти власників "Динамо" — не більш ніж конвертація своєї присутності на трибунах під час помаранчевої революції у
власні амбіції й честолюбство".

"Він (Григоришин) сьогодні оголосив мені війну, але я вмію воювати без зброї, словесно. Боротьба буде вестися відповідно до процесуальних норм - це справа слідчих. Але це не означає, що безпрецедентне рішення Печерського суду (про арешт акцій клубу) буде реалізоване. Якщо ми живемо в правовій державі, реалізація цього рішення неможлива як з юридичної, так і із правової точок зору".

21 лютого Печерський районний суд Києва прийняв рішення про арешт 98,71% акцій ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ).

Читайте також:

Микола Томенко: Можливо, "Динамо–Київ" буде в другому пулі підприємств, які повертаються в державну власність

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування