Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заява омбудсмена призвела до загрози життю

П'ятниця, 8 квітня 2005, 12:18
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що оприлюднення інформації про торговельний центр "Білий лебідь" призвело до зриву справи.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної ради в п’ятницю.

"Вчора в цьому залі, на жаль, уже були оприлюднені матеріали про універмаг "Білий лебідь". І вже сьогодні жодного із співвласників, які мають прийти на допит, уже немає в Україні", - зазначив Луценко.

Тому він зазначив, що не збирається "виконувати доручення Верховної Ради надати протоколи допитів та матеріали слідства" депутатам.

"Ви піклувалися про дітей Колесникова, які страждають без батька. Але ви забули про людину, яку взривали та двічі обстрілювали з автоматів. Ви про нього подумали, захисники з прав людини?", - звернувся він до депутатів.

Він також звернувся до депутатів з вимогою "розібратися в першу чергу тут, в залі - закон однаковий для всіх чи ні". "І не вішайте політичні ярлики на явно бандитські справи!" – сказав він.

За його словами, Верховна Рада прийняла КПК, який регламентує дії в цих випадках - 106 стаття, яка говорить, що слідчий має три випадки для затримання підозрюваного. Один з них - пряме свідчення потерпілого. "Саме тому слідчий прийняв таку міру затримання", - пояснив Луценко.

"Ця сама стаття регламентує, що суд міг розглядати справу про зміну запобіжного заходу лише разом з поданням органів дознання або слідства і адвоката. Але не окремо самого адвоката Федура", - зазначив Луценко.

"Тому вчорашній Печерський суд був порушенням. Саме тому слідчий не підкоряється ні міністру МВС, ні кому іншому. Він особисто приймає рішення, і у нього є 72 години, щоб звернутися до суду, який має дати йому дозвіл на затримання або відкинути його. Така норма закону, який ви прийняли. Не будемо зараз розглядати деталі. Для цього є слідчий, адвокат, генпрокурор і суддя…" – підкреслив міністр.

"Колесников затриманий 6 квітня о 12:30. Про затримання Колесникова була негайно повідомлена його дружина о 13:00. Захисника виписано о 13 годині через дружину Колесникова та його знайомого Сакурова. Адвокат прибув, поблукавши по міністерству, після 17 години. В 17:36 почався в його присутності допит пана Колесникова, закінчився в 17:50. Жодних порушень я тут не вбачаю", – зазначив він.

Він також закликав депутатів не давати грамоти "таким міліціонерам як Сало – позор Львівської області, діячам донецької обладміністрації". "Думайте, що робите, бо потім доведеться вибачатись перед людьми. І не давайте доручень знайомити депутатів Верховної Ради з матеріалами слідства. Це таємниця", - зазначив він.

Про те, що вимагання відбувалося щодо володіння акціями саме ВАТ "Торговий центр "Білий лебідь", в четвер з трибуни заявляла омбудсмен Ніна Карпачова.

Раніше Луценко заявив, що після заслуховування справи в парламенті в четвер йому довелося евакуювати з Донецька родину свідка.

"Українська правда"

Читайте також:

У СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ДОПИТАЮТЬ АХМЕТОВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...