Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче спростити в'їзд до Туреччини

Понеділок, 6 червня 2005, 10:39
Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна готова переглянути візовий режим з Туреччиною.

Про це Ющенко сказав в Києві в інтерв’ю турецьким журналістам, передає офіційний сайт президента.

Він нагадав, що на даному етапі Україна "серйозно переглядає свою візову політику в бік її лібералізації" і вже скасувала візовий режим для громадян країн-членів Євросоюзу.

Ющенко зазначив, що зараз Україна розглядає можливість прийняття аналогічного рішення стосовно низки інших держав, які не входять до ЄС.

"Ми готові серйозно переглянути візовий режим, у тому числі й з Туреччиною", – сказав президент, додавши, що йдеться як про строки, на які видаються візи, так і про плату за їх отримання.

Водночас Ющенко підкреслив, що лібералізуючи візову політику, Україна має забезпечити безпеку своїх національних кордонів.

"Безумовно, паралельно ми повинні дати відповідь, як формувати безпеку з таких питань як міжнародний тероризм, обіг наркотиків, торгівля людьми. Тому я з нетерпінням чекаю дискусії з турецькою стороною стосовно взаємної лібералізації візового режиму", – зазначив Ющенко.

Він підкреслив, що в цьому питанні "Україна останньою не буде".

Президент також наголосив, що протягом останніх 2–2,5 місяців Україна серйозно лібералізувала свою тарифну політику, переглянувши митні тарифи у бік їх зменшення.

"Я думаю, це також значною мірою нормалізує процедури, в тому числі і догляду, який здійснювали прикордонні та митні служби", – сказав Ющенко, нагадавши, що зараз Україна наводить порядок у роботі цих служб.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування