Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун передав до суду 500 справ проти корупціонерів

Середа, 6 липня 2005, 13:26
З початку 2005 року органами прокуратури України направлено до суду понад 500 кримінальних справ, які стосуються виявлення корупційних діянь, серед яких найпоширенішим є хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у середу.

За даними Генпрокуратури, така кількість справ, переданих до суду, на 19 % більше ніж у минулому році.

"Так, лише у першому кварталі 2005 року до суду було відправлено більш ніж 300 кримінальних справ щодо хабарництва", - повідомляє прес-служба.

Прес-служба також зазначає, що органами прокуратури складено і направлено до суду близько 600 протоколів стосовно вчинення корупційних діянь, за вчинення яких передбачається адміністративна відповідальність.

"Зокрема, прокуратурою Полтавської області складено і направлено до суду протокол про вчинення корупційного діяння начальником головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Сеня О.В., який вибірково розподілив 7 млн. грн., виділені більш ніж тисячі сільгосппідприємств для відшкодування втрат урожаю", - йдеться у повідомленні.

В результаті цього, за словами прокуратури, "дві третини з них лишилися без фінансування. Постановою суду Сеня притягнуто до адміністративної відповідальності".

Прес-служба також повідомляє, що найбільш характерними порушеннями, пов’язаними з корупцією, які викривалися прокуратурами областей, були правопорушення вчинені під час виборів президента України.

"Посадовцями укладалися фіктивні угоди на благоустрій виборчих дільниць, надавалися в безоплатне користування штабу одного з кандидатів на цю посаду заклади культури тощо", - зазначає прес-служба.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...