Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах шукає інвесторів для нафтогону "Одеса-Броди"

Середа, 3 серпня 2005, 10:32

Перший віце-прем‘єр Анатолій Кінах заявляє про необхідність пошуку партнерів та інвесторів для завантаження нафтогону Одеса-Броди.

Про це він сказав на урядовій нараді з перспектив розвитку Євро-Азійського нафтотранспортного коридору, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами Кінаха, обсяг транспортування нафти першою чергою Євро-Азійського нафтотранспортного коридору має складати від 9 до 14 млн. тонн на рік.

Запровадження другої черги після добудови нафтогону Одеса-Броди до портів на Балтійському морі вимагатиме, за його словами, до 40 млн. тонн нафти щороку.

Кінах закликав урядовців та промисловців зосередитися на всіх складових проекту: від його політичної підтримки до врегулювання проблем тарифної політики.

"З точки зору фіскального навантаження ми перейшли межу і можемо створити умови для не конкурентноздатності нафтотранспортної системи України".

Водночас заступник генерального директора "Укртранснафти" Михайло Гончар повідомив, що завершення роботи з підготовки добудови ділянки Євро-Азійського нафтотранспортного коридору від Бродів до польського терміналу в місті Плоцьку очікується протягом 2006-2007 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування