Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄБРР допоможе Україні на 350 мільйонів

Четвер, 1 вересня 2005, 11:45

Європейський банк реконструкції та розвитку у 2005–2006 році збільшить обсяги інвестування в українську економіку на суму понад 350 мільйонів євро.

Це передбачено програмою співпраці між урядом України і ЄБРР на 2005-2006 роки, підписаною у середу директором представництва ЄБРР в Україні Камен Захарієв і віце-прем’єром з питань європейської інтеграції Олегом Рибачуком, повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив Захарієв, програма співпраці між ЄБРР та урядом України передбачає фінансування 3-х груп проектів на суму понад 350 мільйонів євро.

"Перша група – це вже підписані документи. Зокрема, вони стосуються підвищення безпеки на Рівненській і Хмельницькій АЕС, фінансування будівництва дороги Київ-Чоп. Друга – це проекти на стадії підготовки. Насамперед вони стосуються енергозбереження", - сказав він.

Третя група, за словами директора представництва ЄБРР в Україні, – це проекти, які лише розробляються. Так зараз розробляють співпрацю з Кабміном в галузі реформування муніципального сектору.

350 мільйонів євро, які планує виділити ЄБРР, за словами Захарієва, "це дуже багато для такої країни як Україна". "Хоча ми знаємо, що цього недостатньо, але, як перший крок – це дуже важливо. Це означає значне збільшення наших власних інвестиційних операцій в Україні", - зазначив він.

"Я можу сказати, що лише цього року ми очікуємо рекордне зростання кредитів Європейського банку. І це попри деяке зниження росту ВВП та інших показників. Наші проекти і підтримка Європейського банку не залежать від цього, а залежать від перспектив розвитку країни. А як ми вважаємо, в Україні відмінні перспективи розвитку”, - сказав також Захарієв.

За словами Рибачука, "м’яч зараз на боці України". "А Українській владі потрібно навчитися широко і ефективно рекламувати свої проекти", - додав віце-прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування