Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин не проти купити екс-завод Пінчука

П'ятниця, 2 вересня 2005, 17:10

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин хоче повернути собі Запорізький і Стаханівський феросплавні заводи, які у нього "забрали за безцінь".

Про це він сказав в інтерв'ю "Версіям".

Він також зізнався, що хоче купити Нікопольський завод феросплавів, навколо якого зараз відбувається скандал.

"Я не приховую, що хочу купити акції НЗФ. Давно і, з мого погляду, досить успішно займаюся феросплавним бізнесом. Заробив на ньому перші великі гроші. Завдяки Коломойському і Суркісу в мене забрали за безцінь Запорізький і Стахановський феросплавні заводи. Я б хотів у цей бізнес повернутися", - сказав Григоришин.

При цьому він відмовився прокоментувати слова Ігоря Коломойського в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", що Григоришин називав йому суму ($50 млн), яка повинна дістатися за працю тому, хто допоможе зберегти за Пінчуком право на контрольний пакет НЗФ.

"Я не хочу коментувати відверту брехню", - заявив бізнесмен.

Він також не став коментувати той факт, що нібито гроші, отримані від Коломойського за обленерго, він витратив на "помаранчеву" революцію.

"Не хочу коментувати, як я використовую свої гроші. Уже багато разів повторював: грошей на революцію не давав. Не хотів би, щоб хтось вказував, як я маю витрачати свої гроші. Це мої гроші. Тим більше, що вони були отримані не за обленерго. Мова йде про борг. Він був мені винен з 2001 року", - сказав Григоришин.

"Формально, на його прохання, гроші оформлені як задаток. А взагалі це борг, про який він знає і який він визнає. І повернув його саме тому, що почував непевність у завтрашньому дні. Йому не хотілося, так би мовити, втрачати свою роботу", - додав він.

Григоришин також розповів, що Коломойський пропонував йому взяти участь у купівлі каналу "1+1", але той відмовився.

"Він мені не цікавий, а на політику я впливати не збираюся", - додав російський бізнесмен.

Він висловив невдоволення діями проти нього Коломойського і Григорія Суркіса, вживши щодо останнього епітет "рекетир".

"Виховувати Суркіса або Коломойського безглуздо. А от робити їх ізгоями бізнесу і суспільства, безумовно, потрібно", - сказав Григоришин.

Він назвав Суркіса-Коломойського одним "угрупованням", "групою зі спільною корпоративною власністю". "Основний бізнес належить їм на паритетній основі", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування