Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знову хоче побачити Ющенка і Януковича разом

Субота, 3 вересня 2005, 12:24

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести круглий стіл у річницю подій помаранчевої революції з тими ж учасниками, що і під час переговорів на виборах 2004 року.

У ході прямого ефіру на радіо-ВВС у п'ятницю спікер нагадав, що під час подій, пов'язаних із проведенням президентських виборів 2004 року в Україні пройшло 3 круглих столи.

У них брали участь кандидати на посаду президента Віктор Ющенко і Віктор Янукович, президент України (на той момент) Леонід Кучма, сам Литвин, а також представники європейських і міжнародних структур, президенти і представники парламентів Польщі, Литви, Латвії і ряду інших країн.

"Я вважаю, що в річницю події можна провести круглий стіл, можливо таким же колом учасників, можливо в розширеному варіанті, щоб обговорити", - сказав спікер.

Литвин підкреслив, що пройшов рік після політичної кризи в Україні, і в ході такого круглого столу можна було б обговорити, що вдалося зробити, чого не вдалося, як реалізуються ті домовленості, що були досягнуті в той час, які потрібно зробити кроки українському урядові, українській владі для того, щоб утримати консолідацію й убезпечити країну від розколу.

"Тому що тенденції до розколу, до протистояння, до нагнітання пристрастей. Включаючи навіть у національних відносинах, у сфері релігії, у сфері мови позначаються на тлі дистанціювання регіонів, на тлі відцентрових тенденцій", - сказав Литвин.

Він також висловив думку, що екс-президент Леонід Кучма не захоче повертатися в політику.

Відповідаючи на питання, чи зможе Кучма зіграти якусь роль в українській політиці, Литвин сказав: "Я думаю, що ні, тому що, мені здається, і сам Леонід Кучма не захоче повертатися в політику".

Відповідаючи на питання, які в нього відносини з Кучмою, спікер сказав, що останній раз дзвонив Кучмі в день його народження, щоб поздоровити.

За словами Литвина, востаннє він бачився з Кучмою, коли в парламенті приймалося рішення про проведення третього туру голосування на виборах президента і внесення змін до Конституції України.

"Після цього зустрічей не було. Можете судити про відносини з цього факту", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання, чи відомо йому що-небудь про те, чи давав нинішній президент України Віктор Ющенко гарантії недоторканності Кучмі, Литвин сказав: "Думаю, у такій справі краще запитати Віктора Андрійовича Ющенка. Я не можу бути тут посередником і висловлювати свою точку зору".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування