Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лаудер не дав Коломойському купити "1+1", бо сам хоче

Субота, 3 вересня 2005, 16:36

Співзасновник каналу "1+1" Central Media Enterprises не дала співвласнику групи "Приват" Ігорю Коломойському дозволу на купівлю 40% акцій каналу, бо планує збільшити свою частку в пакеті акцій "1+1".

Про це сказав директор компанії, американський мільярдер Рональд Лаудер в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"На цей момент ми нікому не даємо згоди на купівлю цих акцій, оскільки в наші плани входить збільшення частки СМЕ в пакеті акцій "1+1", - сказав Лаудер.

Водночас він відзначив, що власники 40% каналу Олександр Роднянський та Борис Фуксман у будь-який час можуть продати акції.

"Наші партнери повідомили нас, що до них надходять пропозиції про придбання їхніх акцій. Вони поки що не прийняли остаточного рішення — продати свої акції чи ні. Наші партнери не пов’язані тимчасовими рамками й у будь-який час можуть ухвалити рішення — продати акції або залишитися", - сказав Лаудер.

Він також підтвердив інформацію, що розмовляв з керівництвом країни про продаж акцій "1+1" групі "Приват".

"Справді, у нас була зустріч із президентом Ющенком. Ви знаєте, що інші великі медіабізнесмени, наприклад Руперт Мердок, також зустрічалися з паном Ющенком. У цьому немає нічого особливого. Ми зустрічаємося з президентами всіх країн, де СМЕ робить значні інвестиції", - сказав Лаудер.

"Так, нас справді запитували, чи буде угода з групою "Приват". Це природно, оскільки її пропозиція широко обговорювалася в пресі. Хочу підкреслити, що на нас не чинили тиску з приводу вибору партнерів на ринку. Під час зустрічі ми також заявили про свої наміри збільшити частку акцій у студії "1+1", - розповів він.

Лаудер також відзначив, що "СМЕ не зацікавлене в продажі своїх акцій".

"Ми зробили великі інвестиції в телекомпанію "1+1". Ми зміцнюватимемо свої позиції та робитимемо вкладення, тому створюємо українську структуру UMS, яка керуватиме цим процесом", - відзначив він.

"Нами буде побудований телевізійний центр для "1+1", створена база для виробництва українського телевізійного продукту. Орієнтовна вартість проекту 15—20 млн. дол. Цей проект відкриє нові перспективи та можливості для українських талантів", - сказав Лаудер.

На питання, чи може стати причиною тиску на канал те, що ліцензію на його мовлення неодноразово оскаржували в суді, Лаудер відповів: "Нашу ліцензію держава ніколи не ставила під сумнів".

"Судові процеси, що виникали, були приватною ініціативою. Наша компанія виконує всі умови ліцензії, працює в рамках законодавства не лише в Україні, а й усюди, де є наші телекомпанії. Ми вважаємо, що такого тиску не буде", - сказав він.

"Це нелогічно. СМЕ — найбільший телевізійний інвестор у Центральній і Східній Європі, крім того, СМЕ — публічна компанія, яка котирується на Нью-Йоркській біржі та взаємодіє з кількома великими фінансовими компаніями. Тиск на СМЕ відлякуватиме від України інших інвесторів", - вважає Лаудер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: