Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК запрограмував себе не бути "підрахуєм"

Вівторок, 6 вересня 2005, 20:03

Голова Центральної виборчої комісії України Ярослав Давидович не бачить об'єктивних причин стверджувати, що виборчий процес у 2006 році буде "брудним".

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам після закінчення засідання ЦВК у вівторок.

Він також підкреслив, що тепер на законодавчому рівні усуваються всі ті причини, що могли б привести до яких-небудь порушень. За його словами, у цьому напрямку назустріч ЦВК України пішла ВР, прийнявши відповідні поправки до виборчого законодавства.

Також Давидович відзначив, що психологічно передвиборча "війна" уже почалася. "Вона вже давно йде", - сказав він.

У зв'язку з цим, за його словами, будуть порушення, пов'язані з виступами і заявами політиків. "Ніхто не забороняє говорити політикові те, що він вважає за необхідне", - пояснив Давидович.

Голова ЦВК вважає, що сьогодні необхідно розуміти - ведуться політичні дискусії в рамках правової культури чи ні... або ж проблема полягає в законодавчому полі. Він підкреслив, що політики будуть "очорняти" один одного. Тим більше перед виборами.

Однак, як запевняє Давидович, ЦВК України робить усе можливе для того, щоб виборчий процес не був "брудним". "Ми сьогодні не програмуємо собі правові відхилення", - додав він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...