Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії раді відставці Тимошенко

Четвер, 8 вересня 2005, 15:40

Радник президента України Віктора Ющенко Борис Нємцов вітає рішення про відставку уряду Юлії Тимошенко.

"Я вітаю і підтримую це рішення, тому що вважаю, що Кабінет міністрів винний у соціально-економічній кризі в цій республіці і має нести відповідальність за це", - сказав Нємцов у четвер в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Він відзначив, що добре особисто знає голову Дніпропетровської області Юрія Єханурова, якому президент України доручив сформувати новий уряд. "Єхануров дуже професійний і грамотний фахівець", - відзначив Нємцов.

Він також високо охарактеризував Олега Рибачука, призначеного держсекретарем України. "Це найближчий соратник Ющенка, людина високоосвічена, спокійна, урівноважена", - відзначив Нємцов.

Що стосується самої Тимошенко, то, на думку радника, колишній прем'єр-міністр тепер, швидше за все, очолить опозицію для участі в парламентських виборах у березні майбутнього року.

Нємцов також заявив, що зараз важливо роз'яснити народові України, що саме відправлений у відставку уряд "довів країну до найсерйознішої соціально-економічної і політичної кризи".

Він підкреслив, що зараз дуже важлива реакція Росії на все, що відбувається в сусідній слов'янській республіці. "Дуже не хотілося б, щоб ми затіяли якісь ігри на підтримку Тимошенко", - відзначив у зв'язку з цим Нємцов.

***

Президент Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) Аркадій Вольський заявив, що побоюється дестабілізації обстановки на Україні у зв'язку з відставкою уряду Юлії Тимошенко.

"Я боюся вибуху людського невдоволення, усіляких інших негарних речей", - заявив він.

"По суті, ми маємо справу з другою "помаранчевою революцією". І ми, росіяни, не повинні залишатися осторонь від подій у братерській для нас країні - адже й у нас, і в українців загальні слов'янські корені, спільна Київська Русь", - заявив Вольський.

Разом з тим він назвав невипадковою відставку колишніх соратників президента Віктора Ющенка. "Усі ці арешти, кримінальні справи стосовно губернаторів, шанованих в республіці людей, проблеми з російською мовою в Криму - рано чи пізно повинні були мати свої наслідки", - відзначив президент РСПП.

На думку Вольського, деякі керівники України виявилися не готовими до роботи на відповідальних посадах.

"На жаль, багато хто з них не пройшов усі ступіні державної влади, не мають досвіду роботи на таких важливих посадах. Погодьтеся, Юлія Тимошенко на посаді прем'єр-міністра 40-мільйонної держави - це не зовсім зрозуміло", - відзначив Вольський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування