Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук хоче, щоб парламент не допустив трьох кардиналів й "доброго короля"

Четвер, 8 вересня 2005, 16:09

Лідер партії СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що Верховна Рада має розслідувати запланований зрив політичної реформи.

Так Медведчук прокоментував заяву екс-віце-прем'єра Миколи Томенка про те, що командою Ющенка підготовлений сценарій скасування політреформи.

"У заяві Томенка пролунала теза, яка я думаю, є однією із ключових у подіях, що відбуваються, я маю на увазі те, що командою Ющенка підготовлений сценарій скасування політреформи. Так що ларчик відкривається просто", - сказав він.

"Те, що політичну реформу хотіли зірвати шляхом впливу на суддів Конституційного суду, є справжнім злочином. Я вважаю, що цей, наведений Миколою Томенком факт, має стати предметом розслідування Верховної Ради України", - заявив Віктор Медведчук.

Він також упевнений, що багато хто, у тому числі і Зінченко, і Томенко, "прекрасно розуміють, що якщо авторам цього сценарію вдасться втілити його в життя, то країною стануть управляти три кардинали й "добрий" король, який любить показувати іноземним гостям вишневий садочок і пасіку.

"Я неодноразово попереджав, що в країні діють три кабінети міністрів і дві адміністрації президента. І рано або пізно конфлікт між ними повинен був перейти у відкриту війну", - сказав лідер СДПУ(о).

Він також вважає, що головною причиною відставок є "відсутність політичної відповідальності в представників нинішньої влади".

"Помаранчеві" створили ідеальну ситуацію для системної кризи в країні, і коли вона почалася - найбільш розумні з них спробують відхреститися від цього", - підкреслив лідер СДПУ(о).

На його думку, всі приводи, під якими вищі чиновники просять звільнити їх з посад, непереконливі, оскільки вони "несуть не меншу відповідальність за те, що відбувається в країні, ніж ті, які звучать у їхніх обвинуваченнях".

"Єдина інтрига між учорашніми "майданними" союзниками - хто буде відповідати за розвал економіки, за погіршення зовнішньоекономічних, зовнішньополітичних, соціальних показників. Хіба для когось є секретом те, хто саме фінансував майдан. І не дивно, що ці люди захотіли одразу повернути свої інвестиції в нового президента", - сказав Медведчук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...