Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН МОЖЕ ПРИТЯГТИ КУЧМУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Неділя, 9 жовтня 2005, 20:44

Генпрокурор Святослав Піскун не виключає, що в результаті розслідування кримінальної справи щодо працівників адміністрації колишнього президента, до відповідальності буде притягнено й самого Леоніда Кучму.

Про це він сказав у неділю в ефірі каналу "1+1".

Він пояснив, що справу порушено щодо посадових осіб, які "підготували неправдиві документи, після чого був виданий явно незаконний указ".

"Якщо буде доведено слідством про причинні наслідки між тим, що відбулося, і діями тих посадових осіб, які підготували документи, буде притягнутий до відповідальності і колишній президент, і ті люди, які підготували незаконні документи", - сказав Піскун.

В той же час, він відмовився назвати осіб, проти яких порушено справу, пославшись на таємницю слідства.

Він сказав також, що сам ще не бачив матеріалів справи, і ознайомиться з нею в понеділок.

"Я сам дізнався, що порушена така справа, сьогодні зранку з інтернет-видань, тому що слідчі не поставили мене до відома", - сказав Піскун.

"До речі, мене допитували, я давав покази з цього приводу декілька днів тому", - додав він.

Відповідаючи на питання, який зв’язок між його відставкою та затягуванням розслідування справи Гонгадзе, Піскун відповів: "Я і слідчі пов'язують мою відставку з тим, що Пукача потім через 3 дні було звільнено з-під варти".

"Арештувати його за підозрою в тяжкому злочині було дуже нелегко. Тому, щоб звільнити його з-під варти, треба було прибрати генерального прокурора", - пояснив він.

Піскун відзначив, що вже відомі виконавці та організатори вбивства Гонгадзе, і зараз іде розслідування щодо замовника.

На прохання назвати організатора вбивства, генпрокурор сказав: "Організував цей злочин, безпосередньо вбивство, розшукуваний нами Пукач, генерал-лейтенант".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...